В українському футболі знову вибухнула серія суддівських скандалів. Цього разу помилки арбітрів вплинули на боротьбу наших грандів за друге місце, яке дає право виступати в Лізі чемпіонів.

 

Керівники Металіста та Дніпра вдарили на спо­лох: мовляв, що арбітри роблять все можливе для того, щоб саме Динамо потрапило у найпрестижніший євротурнір. Кореспондент газети Експрес дав змогу висловитися представникам усіх клубів, які борються за друге місце.

 

Микола Медін, тренер воротарів Дніпра:

 

— Це вже не таємниця, що судді відкрито показують лояльність до Динамо і підкидають камені спотикання для Металіста та Дніпра. Ось моя команда в останньому турі грала в Луцьку. Спочатку арбітр не призначає пе­нальті у ворота Волині, не по­мітивши, що захисник луцького клубу збив Євгена Селезньова. А потім арбітр ставить пенальті у наші ворота і вилучає футболіста Дніпра. Хіба це не упередже­ність?!

 

Ще з часів чемпіонату СРСР було відомо, що футбол починається в кабінетах. І команди застосовують різні методи досягнення результату. Але нікому за не нічого не буде, бо нікого із суддів за руку не зловили. Прикро, але нині футболісти Дніп­ра мають боротися як з опонента­ми, так і з людьми в чорному.

 

Володимир Лінке, колишній футболіст Металіста:

 

— Судні просто не пускають Дніпро і Металіст в Лігу Чемпіонів! Доходить до того, що арбітри доводять наших футболістів до сліз. Я дуже поважаю футболіста Сосу. Він плачучи говорить, що рефері ставлять його команді підніжки. Ми аналізуємо лише помилки які не можливо приховані. А скільки було ще дрібних помилок, які також впливали на результат! Футболісти це відчувають.

 

Коли Металіст грав з Крив­басом, то кожен спірний епізод вирішувався не на користь харків­ського клубу. Якби судді були чесні, то нині Динамо перебувало би на четвертому місці, а Дніпро та Металіст боролися б між собою за срібні медалі. Судді грають за Динамо. І я знаю конкретних осіб із Динамо, які працюють з арбітрами. Григорій Суркіс пішов із посади президента ФФУ, але його люди все одно впливають на суддівський корпус. Тому-то люди в чорному ганяють батогами супе­рників Динамо.

 

Олексій Семененко, віце-президент Динамо:

 

— Це все дурниці! Не розумію, в чому нас звинувачують. Якщо вони мають на увазі хабарі, то Динамо ніколи цим не займалося. Якщо вони про вплив, то хочу їм нагадати, що керівники Динамо вже давно не при владі. Думаю, це психологіч­ний тиск, який застосовують напри­кінці сезону не лише українські клуби, але й іноземні. Динамо не зважає на цю маячню і впевнено крокує в Лігу Чемпіонів.

 

Роман Максим’юк, колишній футболіст Динамо та Дніпра:

 

— Арбітри справді допускають великі промахи. Але не думаю, що вони навмисне когось підтягу­ють. Причина в низькій кваліфікації працівників Феміди. А Металіст і Дніпро нехай ображаються на себе, а не на суддів. Ну не показують ці команди такого яскравого футболу, який ми бачили восени! Ось це є основною причиною того, що Динамо нині на другому місці.

 

galsports.com