Головний тренер СК Дніпро-1 Дмитро Михайленко відповів на запитання журналістів після розгрому ПФК Суми (7:0):

 

— Рахунок сьогодні говорить за себе: і по грі була наша повна перевага, тому особливо тут коментувати нема чого. Хлопці — молодці, вийшли, отримали перемогу, а головне — обійшлося без травм і карток.

 

— Які висновки можна зробити по такому матчу, особливо напередодні гри з Шахтарем?
— Не думаю, що така гра дає якийсь привід для роздумів, якщо ми говоримо про якусь технічну або тактичну складову. Ми розуміємо, що суперники сьогодні несумісного рівня перед Шахтарем, тому нашим завданням було дати можливість тому ж Олексію Чичикову, після пошкодження, набрати форму, надати можливість декому зберегти її, а іншим — відпочити. Так що, я би ніяк не пов’язував сьогоднішню гру і ту, що буде у середу.

 

— Щось змінилося із травмованими гравцями?
— Кравченко точно не гратиме. Назаренко, якщо відновиться до матчу, то ми все одно не будемо ним ризикувати, тому що у нас стоять більш важливі завдання, ніж фінал Кубка. Травень буде дуже складним місяцем для нас. Темпи відновлення Назаренка йдуть дуже добре, але ризикувати ним ми точно не будемо. Нам треба, щоб у травні у нас всі були здорові.

 

— Ви вже рахували, скільки очок треба буде набрати, щоб забезпечити собі перше місце?
— Ми ще не знаємо, скільки саме очок нам треба буде набрати, щоб забезпечити собі перше місце. Це важко зробити, адже ми не знаємо, як будуть грати конкуренти між собою. Той же Колос буде грати і з Волинню, і з Металістом 1925, і з нами, тому говорити про якісь прогнози зараз не варто. Нам треба відштовхуватися від власної гри, від нашого стану. Ми повинні бути сильніше за конкурентів в ігровому плані, і якщо збережемо цю превагу, то, на мій погляд, повинні потрапити в Прем’єр — лігу.

 

— Команда сьогодні була налаштована допомогти Кулішу забити як можна більше?
— Дуже складно налаштовувати команду на такі ігри, як сьогоднішня. Дуже велика різниця і в стані, і в майстерності. Зрозуміло, що ми сильніше і повинні були перемагати незалежно від настрою. Що стосується Куліша, то він дійсно, дуже добре орієнтується в штрафному майданчику. Можливо, він не так, як хочеться вболівальникам, бере участь у розіграші м’яча, і багато його торкається за межами карного майданчику, але він буде небезпечний неподалік від воріт, добре грає на добиванні і при прострілах. І у нього хороша гра у дотик, тобто він може забити першим же ударом — це дуже важливо. І те, чого не вистачає іншим нападникам. Тому, поки гра ще була в’язкою, і суперник ще мав сили захищатися, він знаходив свої моменти: і перший гол був досить складним, і у другому моменті він знаходився там де було потрібно. Це все у нього природжене.

 

— В середу краща команда Першої ліги гратиме з чемпіоном країни. Ваша команда вже практично в УПЛ, яким ви бачите найближчий матч проти Шахтаря?
— Мені подобається ваш оптимізм, що ми вже в УПЛ, але я очікую ще багато боротьби і напружений кінець чемпіонату, хоча буду радий, якщо буде інакше, і мене передасться ваше переконливість. Але, на мій погляд, все це передчасно, адже попереду ще сім турів, і дарувати нам місце в УПЛ ніхто не буде. Щодо матчу проти Шахтаря, то саме заради таких матчів ми і живемо: і футболісти, і тренерський штаб. Зрозуміло, що ця гра буде вибиватися з загального ряду, адже протистоїть діючий чемпіон, краща команда України. Саме тому нам буде дуже приємно представити наше місто у півфіналі, що теж є великим досягненням для нашої команди. І нам втрачати нічого, а є що втрачати Шахтарю. Ми ж тут можемо тільки набути.

 

 

scdnipro1.com.ua