Напередодні півфінального матчу Кубка України проти київського Динамо головний тренер СК Дніпро-1 Дмитро Михайленко поспілкувався із місцевими журналістами.

 

— Дмитро Станіславович, команда практично вже зробила неймовірне, у рік дебюту на професійній арені вийшла одразу у півфінал національного Кубка. Як команда зараз це сприймає, напередодні грі проти Динамо?
— Дійсно, ми самі намагаємося це донести до хлопців, що зроблено вже багато і півфінал — це вже досягнення для такого молодого клубу, як СК Дніпро-1. Так що свій внесок в історію ми вже зробили і тепер потрібно вже отримувати задоволення від цього становища, в якому ми знаходимося. Зрозуміло, що на папері Динамо очевидний фаворит протистояння, яким, до речі, був би і будь-який з інших учасників півфіналу, але –це футбол. Є таке поняття, як везіння і приємні сюрпризи, так що, саме такий сюрприз ми і будемо намагатися піднести.

 

— Які для себе висновки зробили з недавньої перемоги Динамо над Шахтарем?
— Насправді, цей матч дав нам не так багато інформації, крім того, що Динамо знаходиться у хорошому стані. Все ж таки ми не Шахтар, кияни не будуть грати проти нас, як із гірниками, вони більше часу проводитимуть з м’ячем. Динамівці зараз володіють хорошим підбором молодих виконавців — мобільних, швидких, креативних, які зараз отримують задоволення від власної гри, від взаємодій один з одним, і це нам багато що ускладнює.

 

— Тобто, СК Дніпро-1 буде грати проти Динамо саме так, як кияни діяли проти Шахтаря?
— Можливо щось і буде схожим, але ті ресурси, що у нас є, навряд чи нам дозволять нам на рівних протистояти киянам, тому що у них команд більш атлетична, більш того, у цьому компоненті Динамо можливо найсильніша в Україні, і змагатися в цьому нам буде з ними важко, тому ми повинні переграти суперника в бажанні і настрої. Так, можемо щось придумати і в ігрових компонентах, але ключовим фактором все ж таки стане вміння вижати з себе максимум, вміння терпіти в складних моментах, коли нас будуть атакувати і потрібна буде максимальна концентрація в епізодах.

 

 

scdnipro1.com.ua