— Перша гра вийшла дуже емоційною. І ми, і суперник, думаю, дуже хвилювались, тому було забагато браку. Вважаю, ми вдало провели перші хвилин 30, створили деякі моменти, забили та вели у рахунку. Але припустилися помилки в обороні, й суперник зрівняв рахунок. Другий тайм ми більше перебували у позиційній атаці, але моментів практично не створили. У другому таймі була більш-менш рівна гра. Я задоволений самовіддачею хлопців. На полі була команда. Але були помилки технічні й тактичні, тож будемо працювати далі. Те, що ми заробили очко з такою командою, як «Дніпро-1», для нас, вважаю, є добре.

 

— Наприкінці матчу команда притислася до власних воріт. Вона не готова грати 90 хвилин?

 

— Я думаю, команда готова грати 90 хвилин, але дійсно наприкінці підсіла. Ми протягом всього матчу намагались пресингу вати, не дозволяти супернику контролювати м’яч. Але дійсно десь хвилин за 10-15 до завершення підсіли. Мабуть, це ще й психологія, адже усі розуміють, що кожне очко для «Карпат» є дуже важливим. Хлопці, може, й утримували десь рахунок. Але не можна забувати й те, що ми залишись вдесятьох, тому зрозуміло, що важливо було втримати вже очко.


— Лише в кінці ви провели заміну. Чому не робили заміни раніше?

 

— Не хотів ламати гру. Завдання, які були на гру, хлопці виконували, і я не хотів щось псувати. Перша гра, важкий суперник, і я практично до кінця тримав заміни.

 

— Кого ви більше здивували пресингом та контратаками: львівських вболівальників чи тренерський штаб «Дніпра-1»?

 

— Не думаю, що когось здивував. Не збирався цього робити. Ми виконували свою справу. «Дніпро-1», вважаю, до нас був готовий, максимально проінформований, тому було важко чимось здивувати. Хіба що якимось стандартними положеннями. Так само й ми були готові до суперника.

 

— Ви провели з командою підготовчий період зимою. Чи задоволені тим, що вдалося зробити?

 

— Чесно кажучи, не все ми встигли. Через різні причини. Ще раз кажу: за тих умовах, що в нас є на сьогодні, ми й збори провели нормально, й команда підготувалася. Є деякі питання з комплектації, але на 90 відсотків я всім задоволений. Тим, як на зборах працювали хлопці. Чесно кажучи, ми не все встигли.

 

— На кого покладаєте надію, що може витягнути команду?

 

— Я сподіваюсь на усю команду.

 

— Мають бути лідери…

 

— Лідерів проявлять самі матчі. Тільки гра показує, хто є лідером. Я від кожного чекаю допомоги команді. У команді є більш досвідчені футболісти, є молодь. Зрозуміло, що на когось я більше сподіваюсь через досвід, але від кожного чекаю допомоги команді.

 

— Для підсилення гри бракує лавки. Чи можна когось ще очікувати з новачків?

 

— Мабуть, але на сьогодні я не готовий сказати. Ми ще потребуємо підсилення. Якщо будуть кандидатури, які нас підсилять, розмовлятиму з клубом і просити про доукомплектацію. Ще багато ігор попереду, і для виконання завдання потрібна обойма гравців. Ось, наприклад, сьогодні червона картка – і Дубінчак пропускає наступну гру. Таке може трапитись у кожному матчі, і щоб був результат, на кожній позиції мають бути рівні гравці. Мені не хочеться брати людей для кількості. Хочеться якості.

 

— Поки ви були на зборах, на одному телешоу вас назвали сепаратистом, хоча ваша громадянська позиція відома. Чи не збираєтесь ви позиватись?

 

— Ні, до суду звертатися не буду. Нехай це буде на сумлінні людини, яка це сказала. А краще, нехай би він навів приклад, хоча б один. Прикладів не буде, тому нехай це залишається на його сумлінні.