Екс-футболіст національної збірної України Сергій Серебренніков 4 роки своєї футбольної кар’єри присвятив київському Динамо, а у бельгійському Брюгге він відіграв на один рік більше. Зараз Сергій мешкає в Бельгії і, як виявилося, він добре обізнаний зі справами своїх колишніх команд. Серебренніков прокоментував результати жеребкування для українських клубів.

 

— Хто фаворит у парі Дніпро — Брюгге?
— Явного фаворита немає. Команди приблизно рівні. Дніпро показує непогану гру, із приходом Мирона Маркевича на тренерський місток, дніпропетровці трохи змінилися і, що найголовніше, добиваються результату. Вихід в чвертьфінал Ліги Європи – достатньо непоганий результат. А Брюгге на чолі із Прюдомом зараз на коні. Команда на провідних ролях у чемпіонаті Бельгії, вийшли в чвертьфінал Ліги Європи. Переконаний, буде цікаве протистояння і комусь віддати перевагу я не можу. Шанси рівні, десь 50 на 50.

 

— Тобто, ви не поділяєте оптимізм тих людей, які говорять, що Дніпру явно дістався не найсильніший суперник?
— Коли у попередньому раунді Брюгге грав проти Бешикташу, турки також були впевнені у тому, що пройдуть далі. Але Брюгге розібралося із Бешикташем. Безперечно, бельгійський клуб не є європейським грандом. Але це достатньо сильний суперник. Думаю, що у Дніпра не буде жодної недооцінки опонентів. До цієї гри потрібно підійти у повній готовності.

 

— А яка була реакція бельгійців на результати жеребкування?
— Перше, що прочитав — Брюгге не пощастило із жеребом. Далі побачимо, що казатимуть фахівці і журналісти. Як на мене, прохідних команд не залишилося, усі сильні. Тому про везіння чи невезіння при жеребкуванні говорити не доводиться.

 

— Ваші симпатії на чиїй стороні?
— (Сміється) Дивитимуся цей матч не як уболівальник, а як фахівець. Дніпро — команда із України, тобто це щось рідне. А в Брюгге я свого часу пограв, там досі працює чимало знайомих людей. Тобто, це не чужий для мене клуб. Тому нехай переможе найсильніший.

 

— Розкажете про сильні сторони Брюгге?
— Важко виділити щось одне. У команді є сплав молодості та досвіду. Із приходом Прюдома, який уже не один рік на чолі команди, футболісти показують непогану гру. Брюгге — добре організована та тактично грамотна команда. Є у них втрати. Віктор Васкес травмований. Він тільки нещодавно почав тренуватися, але скільки йому потрібно часу для того, щоби повернутися у склад, я не знаю. В Брюгге є індивідуально сильні гравці, але команда сильна, перш за все, командною грою.

 

— Це ж можна сказати і про Дніпро?
— Думаю, що так… Приблизно те ж саме.

 

 

football24.ua