– Я вважаю, що ми дуже добре провели збори. Всі викладалися на сто відсотків, віддавалися на тренуваннях і у спарингах. Звичайно, що прагнули завершити збори перемогою, аде зіграли 3:3. Гарний суперник у нас сьогодні був. Також відзначу і весь наш персонал, який дуже добре себе проявляв – усі були молодці. Особливо дякую за все Івану Андрійовичу (посміхається).

 

– Натяк він зрозумів, а ми продовжимо бесіду. Команда сильно оновилася у порівнянні з минулим сезоном: прийшов і новий тренерський штаб, і гравці. Можна казати, що притірка завершилася?

 

– Так, ми потрохи звикаємо один до одного, і є вже розуміння того, що від нас хоче головний тренер і весь тренерський штаб, а ми, зі свого боку, намагаємося втілити їх думки на футбольному полі. Звісно, що потрібен ще час, адже швидко все не будується, але ми все одно прислуховуємося до головного тренера і намагаємося виконувати усі його вказівки на футбольному полі.

 

– Наскільки взагалі можливо було сконцентруватися на зборах, коли у країні війна?

 

– Знаєте, коли ти сидиш вдома і нічим не можеш допомогти, і коли ти тут на зборах займаєшся улюбленою справою, то розумієш для чого це ти робиш, а це для того, щоб люди не забували, що у нашій країні триває війна, і ми це пам’ятаємо у кожній грі і на кожному тренуванні. І те, що ми зараз робимо – значно краще, ніж просто сидіти вдома.

 

– На багатьох спарингах, у тому числі і сьогоднішньому, на трибунах відчутна підтримка від українських вболівальників. Як грається за такої атмосфери?

 

– Звичайно, що це приємно. Під час зборів ми були і у Словенії, і в Австрії, і в Хорватії, і всюди нас дуже тепло підтримували. Величезна подяка нашим українцям, які приїжджають на ігри, адже приємно чути в іншій країні рідну мову, бачити своїх співвітчизників. Це все надихає і надає сил.

 

– Тиждень залишається до першого офіційного матчу. З яким настроєм підходите до старту у Лізі Європи?

 

– Настрій дуже позитивний, адже ми цього довго чекали. Ми зараз чекаємо на нашого суперника, хто саме ним стане. Будемо готуватися, і я можу сказати на усі сто відсотків, що кожен, хто вийде на футбольне поле бути битися до останнього – за команду і за країну!

 

 

scdnipro1.com.ua