Шановні керівники клубів, тренери, гравці, журналісти та вболівальники!

 

У зв’язку з тим, що з моменту обрання мене на посаду президента Федерації футболу, на мою адресу надходять відкриті листи від президентів клубів, за допомогою засобів масової інформації звертаються тренери та гравці, а в пресі постійно лунають прохання розібратись в спірних ситуаціях, пов’язаних з арбітражем матчів українського професіонального футболу, хочу офіційно повідомити, що згідно з контрактом між Федерацією Футболу України та П`єрлуїджі Колліною від 29 червня 2012 року, єдиним, хто уповноважений коментувати суддівські рішення, є куратор системи арбітражу в професіональному футболі України.

 

Також хочу повідомити, що сьогодні на адресу керівництва ФФУ надійшов лист від П. Колліни з приводу ситуації, що склалась після матчу Шахтар – Дніпро (28 .09. 2012), а саме − стосовно інтерв’ю гравця О. Алієва, що було опубліковано на офіційному сайті ФК Дніпро. В своєму листі П. Колліна прокоментував дії арбітрів. Я пропоную вашій увазі уривок даного документа:

 

…Твердження про те, що арбітр матчу зробив все, щоб не дозволити Дніпру взяти очки, переходить межі права на критику. Саме ж право на критику визнається. Таке твердження передбачає існування заздалегідь існуючого наміру з боку арбітра не сприяти одній команді на користь іншої, що по собі суперечить нейтральній ролі, якої повинен дотримуватись арбітр…


…Окрім того, не заглиблюючись у рішення, яке було прийнято щодо першого голу ФК Шахтар (рішення, у будь-якому випадку, є складним а, враховуючи існування рекомендації в разі сумнівів − тримай прапорець внизу, воно є прийнятним), критика, що спрямована до асистента, Рачинської Н., ґрунтується виключно на тому факті, що вона є жінкою, а це є абсолютною дискримінацією щодо людей жіночого роду…


…Довготривала масова конфронтація під час заключних хвилин матчу змарнувала високопозитивний імідж матчу, який було зіграно на високому технічному рівні, який міг би прославити український футбол як на національному, так і на міжнародному рівні.


Президент ФФУ А. Коньков