Провідний гравець збірної України та Дніпра Руслан Ротань погодився відповісти на запитання прес-служби ПЛ.

 

— Руслане, спочатку про національну збірну. Що змінилось з приходом нового тренера, а також як позначились дві перемоги на настрої твоїх партнерів?

— Нічого дивного немає у тому, що з приходом іншого наставника збірна заграла інакше. Михайло Фоменко має достатньо досвіду, щоб спиратись на нього, самому вірити в успіх і переконати нас у перспективі поставлених завдань. Звичайно, дві перемоги багато що змінили. Навіть нічия у Польщі залишала нам примарні шанси на потрапляння у двійку. Тепер, можна сказати, Україна повернулась у розподіл путівок на чемпіонат світу.

 

— Наскільки важко перелаштовуватись зі справ клубу на збірну і навпаки?

— Не легко — це точно. Це ж різні команди, різна тактика, різні вимоги. У кожного тренера свої проблеми, вирішенням яких він і займається. Тим, кого викликають до збірних, слід бути готовим до цього. На те ми і професіонали, щоб не скаржитись, а досягати потрібного результату.

 

— Повернувшись у розташування Дніпра, що дізнався про роботу партнерів за цей період?

— Загалом, нічого нового Хуанде Рамос не вигадував. Тренування відбувались у звичному режимі. Знаю, що трохи більше уваги приділялось фізичній готовності.

 

— Вже певний час минув після поразки від Кривбаса. Вже визначили відсоток командних прорахунків у тій грі?

— Якщо говорити чесно, то десь 50 на 50. Безперечно, ми не зуміли продемонструвати все найкраще, що вміємо. Але свою роль внесли і судді. Такий підхід з їхнього боку несе у собі загрозу всьому українському футболу. Це потрібно розуміти, і саме Прем’єр-ліга мусить стояти на охороні справедливості.

 

— Чи не підірве часом попередня втрата віри у власні сили?

— Та ні, ніякої катастрофи не сталось. Опускати голови через поразку не маємо права. Але я впевнений, що втрати будуть ще у всіх без винятку. Зрештою все від нас залежить, і ми будемо боротися всіма доступними на футбольному полі засобами. Причому проти будь-яких факторів — маємо бути готові до всього.

 

— Зараз багато прогнозів висловлюється щодо фаворита у боротьбі за ще одну путівку до Ліги Чемпіонів УЄФА. Яка твоя думка з цього приводу?

— Гадаю, не варто прогнозувати та загадувати. Різниця між другим та четвертим місцем лише в одне очко, тому переміщення у цій локальній трійці після окремо взятого туру не такі важливі. Будь-які передбачення до початку серії матчів між безпосередніми конкурентами зараз просто слова. Підкріпити їх можна буде пізніше справами.

 

— Таким чином, більше Дніпру не можна втрачати очки з тими, хто йде нижче. Наприклад, у неділю у Луцьку…

— Безперечно, ми налаштовуємось на три бали проти Волині. Права на ще одну помилку немає, а у тому, що до всіх треба ставитись з максимальною повагою, переконались не лише з Кривбасом, але і в Ужгороді, де Говерла чинила гідний опір. Та й Арсенал не здався без бою.

 

— Є якісь спогади про Волинь, які підходять до будь-якої зустрічі з цим суперником?

— Спільне у цих іграх — важка боротьба, перш за все, у фізичному плані. У гостях у Луцьку, тим більше, нікому легко не буває. Хочеш — не хочеш, а потрібно враховувати, що більшість гравців Волині досить габаритні, і від цього йде характерна гра колективу. Знаю, що у клубі нашого чергового суперника існують певні проблеми, які завжди негативно впливають. Однак вони не в силах змінити кваліфікацію гравців та Анатолія Дем’яненка, які заслуговують на повагу.

 

— Роман Зозуля пропускатиме матч через дискваліфікацію…

— Знаємо і про це, і про те, що ще півкоманди висить на жовтих картках, після яких також доведеться пропускати гру чи дві. Враховуємо це, працюємо над собою. Роман — безперечна втрата, враховуючи його нинішню форму та якість гри, зокрема, у футболці збірної України. Але футбол передбачає кадрові перестановки з різних причин. Гадаю, заміна в атаці буде вдалою.

 

fpl.ua