Результат жеребкування 2-го кваліфікаційного раунду Ліги Конференцій змусив одразу зателефонувати Богдану Лєднєву, який має досвід гри у чемпіонаті Угорщини, а отже може вважатися експертом з тамтешнього футболу.

– Це добра команда, – констатував футболіст. – Неодноразово доводилося грати проти них під час виступів у чемпіонаті Угорщини. В них добрий рівень, вони є одним з лідерів чемпіонату. Це непростий суперник, але якщо якісно підготуємося, їх можна проходити.

– Можливо, саме ця команда змінилася з того часу, коли ти грав в Угорщині, але, напевно, можна виокремити якісь риси, притаманні тамтешнім клубам?

– Вони поєднують і непогану роботу з м’ячем, і вміння боротися. Думаю, наш суперник рівня приблизно топ-6 чемпіонату України.

– Сам факт жеребкування у думках наближає сезон? Скучив за командою, за грою?

– Ми вже почали в індивідуальному порядку готуватися до зборів, і, звичайно, вже дуже хочеться, щоб поновилися матчі. Тим більше попереду єврокубки – будь-який футболіст бажає брати в них участь.

– Як вважаєш, те, що матчі Ліги Конференцій будуть першими офіційними для нашої команди у сезоні, може справити на суперника якійсь ефект несподіванки?

– Наша задача – максимально якісно підготуватися до цих ігор. Всі розуміють, наскільки єврокубки є важливими для нас. Маємо вдало стартувати і отримати добрі результати. Сподіваємось, що це лише початок, і в нас буде ще не один раунд.

– Ти сказав, що вже почав тренуватися. Мова йде про традиційні втягуючі тренування, щоб бути готовим до зборів?

– Так, звичайно. Тренери дали нам програму,за якою ми працюємо. Це бігова робота, до якої кожен додає вправи з м’ячем у залі та на полі.

– Як тобі Чемпіонат Європи? Хто чим здивував?

– Дуже цікавий турнір складається, завдяки результативним матчам. Цікаво дивитись такий футбол. Кожен день дивлюся, не пропускаю ігри – дійсно дуже цікаво. Завдяки забитим голам входить яскравий чемпіонат.

– Результат збірної України був негативно сприйнятий вболівальниками. А в тебе віра у команду не похитнулася?

– Звичайно, прикро, адже уся країна переживає та вболіває за команду. Але не все втрачено. Головне зробити вірні висновки, і ще є дві гри. Є всі шанси на вихід з групи. Ми маємо хороших футболістів, тренера. Хрест на перспективах збірної ставити ще зарано.