Фланговий гравець Дніпра-1 Олексій Чичиков розповідає про кадрове поповнення, користь від конкуренції та універсалізму

 

— Олексію, судячи з усього, саме Ваша команда повинна мати найгірший настрій із усіх вітчизняних: п’ять спарингів — п’ять поразок…
— Хотілося, звичайно, вигравати, але збори для того й існують, щоби пробувати різні варіанти, експериментувати. Тим паче перші збори, де закладається основа фізичної готовності на півроку. Хоча це не знімає з нас відповідальності за програші.

 

— Очевидно, однією з причин є великі кадрові зміни: прийшов центрфорвард, центральний і правий півзахисники й фактично змінено всю лінію захисту.
— Безумовно. Зіграність — один із ключових моментів, а її у нас поки немає. Я вважаю, що ми дуже якісно підсилилися — зараз фактично на кожну позицію конкуренція. Це особливо важливо, наприклад, із тієї причини, що перший матч після відпочинку пропустять троє наших гравців (у т.ч. Хобленко — у нього відсторонення тягнеться вже кілька років). А дехто, наприклад, Цуріков, досі заліковує травму й не працює в основній групі. Тому добре, що є ким замінити хлопців.

 

— Про новобранців: один із них — Тейлор — став справжнім відкриттям минулого сезону, однак потім пережив дуже складну травму. Як він почуває себе і які в нього відчуття від повернення у футбол України?
— На початку зборів йому, як мені здалося, було складно: він втягувався фізично у тренувальний процес плюс звикав до іншої моделі гри. Зараз, як бачу, він уже майже адаптувався, потихеньку набирає форму.

 

— Дехто вважає, що топ-новачком Дніпра-1 є Ді Франко — чудовий гравець і лідер роздягальні. По суті, в нього один недолік — надто часто отримує картки.
— Я би сказав, що єдиний його недолік — незнання мови, тому він постійно спілкується через перекладача. Щодо ігрових якостей — так, хороший футболіст, але у нас усі такі!

 

— Чи пробували тренери якісь нововведення щодо тактики?
— Про це зарано говорити — на перших зборах більше працювали фізично. Так, під час вечірніх тренувань мали тактичні вправи, пробували щось, але конкретно цим займемося на других зборах.

 

— Із наявних даних можна зробити висновок, що Вас пробували на незвичних позиціях. Наприклад, гру із сербським ТСК Ви почали як правий оборонець.
— Експериментів було багато. Я вийшов на поле правим захисником, бо у нас на цій позиції був один Адамюк, а за планом усі мали провести на полі по 45 хвилин. Тренер сказав зіграти на цьому місці, я зіграв… Узагалі мене ще в дитинстві вчили, що універсальність — великий плюс і для виконавця, й для команди.

 

— Зараз, коли емоції мали влягтися, чи можете назвати причини не зовсім вдалого виступу Дніпра-1 у дебютному сезоні в еліті?
— Там сума факторів без якогось конкретного. Ми намагаємося знайти причини в собі, цим, зокрема, займаємось і на тренувальних зборах. Навесні спробуємо виступити краще.

 

 

upl.ua