За останньою інформацією ви зараз на Кіпрі, працюєте в структурі одного з місцевих футбольних клубів. Можете детальніше розповісти про клуб та ваші функції у ньому?

– Так, зараз на Кіпрі, працюю головним тренером команди першої ліги – “Акрітас Хлоракас”.

Іспанський спеціаліст Гонсало Гарсія відмовився очолювати “Дніпро-1”. Чи звертався дніпровський клуб до вас з метою поспілкуватися про співпрацю та чи є ваше особисте бажання, щоб повернутися до тренерської роботи у “Дніпрі-1”?

– Ні, до мене ніхто не звертався з “Дніпра-1”. Так, у мене є бажання повернутися в Україну, працювати, але це залежить від умов, це повинен бути цікавий проєкт, де я зможу  реалізувати свої навички. 

Як взагалі оціните успіхи дніпрян у минулому сезоні?

– Мені здається минулий сезон був дуже гарний для “Дніпра-1”, якщо дивитись на результати. На жаль, у мене не було багато часу, щоб дивитись ігри. Таке досягнення – друге місце  в чемпіонаті й перша спроба цієї команди спробувати себе в Лізі чемпіонів – це заслуговує на повагу.

Артем Довбик. Він починав грати на найвищому рівні під вашим керівництвом. Як оціните його прогрес та чи вірним рішенням був перехід до “Жирони”?

– Щодо прогресу Артема Довбика, то звичайно це був і є гравець з великими задатками. Це ще було помітно, коли він був молодий. Артем дуже виділявся фізичною силою, швидкістю. Все в нього було гаразд. Йому потрібно було тільки повірити в себе і це були такі ментальні питання, але коли він зрозумів, що він може грати на самому високому рівні, він виправдав сподівання на нього, коли став найкращим бомбардиром УПЛ. 

А що стосується його від’їзду до Іспанії, ми не повинні обманювати себе і казати що в нас чемпіонат краще, ніж в Іспанії. Мені здається, він повинен був поїхати трошки раніше. Може, він поїхав у не найкращому стані. Мені здається, не так легко було знайти клуб, враховуючи фінансові умови, які вимагав “Дніпро-1”. Це перше. Друге, це – завжди важко поїхати з такого комфортного болота, яким зараз є чемпіонат України.

Попасти в Ла Лігу – чемпіонат, який є одним з сильніших у світі – це мені здається неабияке досягнення. Хай він насолоджується цим етапом кар’єри й щоб у нього було здоров’я й сили реалізувати всі свої таланти.

Tg канал dnipryanin