— Здається, у цьому чемпіонаті легких перемог ще не було…

 

— Особливо на виїзді! Поки це перевірка нашого характеру — зробити легшим матч не виїзді. Вдома були матчі дуже й дуже непогані, з контролем м’яча. Можливо, це непомітно, але сьогодні поле дуже заважало демонструвати хороший футбол. Піхальонок, Джурасек та інші приймали б кращі рішення, обробляли б м’яч краще. Гра була дуже важкою. Добре, що відкрили матч фантастичним голом Довбика, і це надало нам впевненість і спокій. Львова у ході матчу змінив структуру, і це ускладнило нам задачу. Ми теж перебудуватися. У другому таймі такі компоненти, як перший та другий м’ячі , дозволили Львову мати свої моменти. Мушу наголосити, що вони були дуже близькими до голу. Ми терпіли, як собаки, через характер. Моменти мали і вони, і ми — особливо шкода, що на останній секунді Русин, перегравши воротаря, не забив. У нас були моменти, аби закрити матч, поки гра не ускладнилася. Ми терпіли до кінця, змінили схему, додали Нельсона, щоб в нас було три на два після довгих передач, підняли у просторі латералей. Витримали, і я маю привітати команду за настрій, характер, боротьбу. Коли не виходить гра, вмикаєш серце. Це фактор, який разом з розумом дає фундамент для успіху. Навіть коли втомлений, не відчуваєш, що летить час. Просто б’єшся за кожний м’яч. Ми це сьогодні робили, і нам пощастило витримати рахунок та здобути дуже важливі три очки.

 

— Чи не шкодуєте, що не робили раніше зміни, спрямовані на підвищення активності, аби закрити матч?

 

— У першому таймі були ситуації, які могли завершити краще завдяки імпровізації. Імпровізація самого футболіста має дуже велику роль. Вийти з-під пресингу, розвернути гру, шукати дірки… В останній третині футболіст має приймати сам рішення: або через взаємодію, або через дриблінг, або удар. Я даю свободу їм самим приймати рішення. Інколи вдається, інколи ні, але насправді і Львів додав у другому таймі. Ми через заміни також освіжили команду. Мусимо бути задоволеними трьома очками, тому що не сходимо зі шляху до наших цілей. Завжди є перепони та поразки. Зокрема, програш Зорі має багато чого навчити. І сьогодні ми вийшли на матч, розуміючи, що нас очікує. Так і вийшло. Дуже важкий матч на нейтральному полі. Було б краще зіграти на Арені-Львів, де на гібридному газоні кращий контроль м’яча, і краще можеш зіграти першим дотиком. Тут неможливо грати першим дотиком, а в два-три це вже сповільнена гра, і команді, що захищається, набагато легше.

 

— Як будете заповнювати паузу в чемпіонаті?

 

— Зараз маємо відпочити, бо це був один цикл з матчів Кубка, проти Вереса, Зорі та Львова. Будемо робити аналіз, що вдавалося, а що ні. Заслужено Піхальонок та Довбик отримали виклик до збірної. Це велика честь для клубу, що два футболісти презентують його у національній збірній. Також це стосується і Батагова, і Назаренка, і Ярмолюка. Це теперішнє і майбутнє клубу. Мене тішить, що ми витискаємо максимум з таких матчів, як сьогодні. Це мотивує, і я хотів би подарувати три очки нашим вболівальникам.

 

 

scdnipro1.com.ua