— Наскільки ви задоволені змістом гри в обох матчах та тим, як виглядали хлопці, що вперше грали 90 хвилин?

 

— Дуже важливо, що обійшлося без травм. Вперше зіграли по 90 хвилин, отримали досвід. Як завжди, на зборах після 70-ї хвилини граєш під навантаженням, мусиш діяти через «не можу», бути домінантним, тримати ініціативу, контролювати м’яч та оптимально реагувати після його втрати. І матч з «Борацем», і з «Согдіаною» підуть до активу. Ввечері особливо потішив відрізок після голу, тим більше маючи на увазі, що грало багато молоді. Баланс між старшими та молодими дав свої плюси. Я дуже задоволений. Зараз отримуємо день активного відпочинку, зробимо аналіз, корекцію помилок і будемо готуватися до наступного мікроциклу.

 

— Сьогодні з листа грав Феліпе Пірес. Як вам його дії, і наскільки ви задоволені його появою?

 

— Звичайно, що його дії зараз не можна оцінювати, адже він тільки-но з літака. Але побажав зіграти 45 хвилин, щоб просто скинути з себе втому і одразу влитися до колективу, побачити хлопців. Це дуже важливо, аби якнайшвидше адаптуватися до команди. Звичайно, що йому потрібен час на адаптацію. Одразу результату від нього не можемо очікувати. У нас дуже великий ростер, велика конкуренція. І будуть грати кращі.

 

— Сергій Чоботенко сказав, що підписав попередній контракт. Коли він зможе приєднатися до команди?

 

— Влітку. Він зараз є гравцем «Маріуполя», де на нього розраховують. У нас зараз є хороші чотири центральні захисники. На даний момент Логінов має пошкодження, але це не буде тривалим. Думаю, що за 7-10 днів він буде у команді. Чоботенко – гравець з великою перспективою і досвідом одночасно, адже вже не перший рік у своєму віці грає у Прем’єр-лізі.

 

— Наскільки вагомою є втрата Данила Ігнатенка? Чи плануєте підсилення в опорну зону?

 

— Звичайно, можна багато казати, наскільки не вистачає нам Дані. Він був дуже важливим гравцем для нас. Але я не можу більше робити акцент на цьому. Маємо шукати альтернативу, пробувати інших гравців на цій позиції. Сьогодні тут грав Когут, є ще пара альтернатив. Дивимося футболістів, які можуть замінити Ігнатенка по профілю: фактурні, потужні фізично, вміють грати на другому поверсі та тримати позицію «шістки».

 

Пірес прихав сьогодні; за пару днів приїде Бусанелло. На позицію лівого захисника ми не мали нікого, окрім Дубінчака. Зараз маємо Вантуха та Бусанелло. Це два рівноцінні футболісти, що битимуться за місце в основі. Це нам лише додає якості. І лише поле покаже, хто буде грати. Чемпіонат дає шанси кожному: є картки, травми. Але командна атмосфера є дуже важливою. Я приймаю рішення лише на користь команді, зважаючи на суперника. Адже грати проти «Десни» вдома або проти «Шахтаря» на виїзді – різні речі, що потребують футболістів різного профілю.

 

 

scdnipro1.com.ua