— Поразка завжди болить, але, можливо, ця поразка психологічно не вплине на команду, адже результат був не по грі. Проти такої команди, як «Шахтар», такі помилки допускати не можна, адже за них одразу карають. Може покарати і інша команда, ну а «Шахтар» тим більше такими моментами скористається. З іншого боку ти повинен на сто відсотків використовувати ті моменти, які є у воріт противника. Загалом вийшов хороший матч, ми були сміливі, накривали суперника високим пресингом, наскільки могли. Зі стартовим свистком все це нам вдалося, і у суперника не було відповіді на таку нашу агресивну гру. Тому до цих прикрих помилок ми контролювали гру. У нас були моменти і коли ми діяли першим номером, і коли грали на контратаках, а крім того, ми добре оборонялися, граючи без м’яча.  Тобто ми  показали, що наша команда конкурентоздатна, але ми програли через власні помилки, яких при пускатися неможна.

 

— Наскільки ви зараз задоволені прогресом команди?

 

— Звичайно, ми задоволені, але для нас це була перевірка на психологічну стійкість, адже коли ти на останньому місці — це дуже погана ситуація. Але керівництво клубу хотіло подивитися на рівень і якість гравців, ким вони розпологають і на кого можна розраховувати у подальшому. Чи тренерський штаб може підняти ситуацію у хорошу сторону, чи самі футболісти можуть додати. І ось ця сумісна робота разом з усіма футболістами і усіма працівниками клубу, додала нам енергії, щоб ми виповзли з цієї ситуації, і ми побачили подальший світлий шлях, а сьогоднішні результати показують що ми конкурентоздатні.


— Артем Довбик викликаний до збірної України. Наскільки цим задоволені у клубі і чи зуміє він підсилити національну команду?

 

— Ну, наскільки він може підсилити збірну, то це більше запитання до Андрія Шевченка. Він дивиться зараз кожен матч і попереду у збірної три спаринги, в яких можна буде перевірити футболістів. Ми дуже раді, що Артем набрав таку форму після травми, коли він виступав у Данії, а у перший час тині чемпіонату він тільки шукав сам себе і йому було набагато важче, ніж зараз. І ці голи, і в цілому його гра та виклик до збірної додає впевненість і йому, і нашій команді.

 

— Попереду ще два тури з інтервалом у три дні. Чи буде ротація складу?

 

— Звичайно, будуть зміни. Знову у нас дискваліфікація, плюс повертаються гравці, які не могли грати проти «Шахтаря» через заборону, а ще не було і Назаренка з Логіновим, а усі ці футболісти для нас дуже важливі. Але все одно, на мій погляд, у нас достатньо широкий ростер, завдяки чому ми можемо замінити кожну позицію, і це сьогодні показали гравці, які їх підміняли. Завтра відновимся, посвяткуємо Пасху, з чим я усіх і вітаю, а післязавтра вже подивимося хто у нас живий (посміхається), і там вже будемо готуватися до «Зорі», і до «Руху».

 

 

scdnipro1.com.ua