Почесний президент СК «Дніпро-1» Юрій Береза поспілкувався із клубною пресслужбою після розгромної перемоги спортклубівців над ПФК «Львів» (5:1):

 

— Юрію Миколайовичу, команда продовжує вражати результатами у весняних матчах.

 

— Я вже раніше казав, що ми вгадали. Команда знайшла свого тренера, а він знайшов свою команду, тому зараз у нас буде постійний прогрес. В це я абсолютно вірю. І цей прогрес треба закріплювати. Подивиться, ми в останніх матчах постійно забиваємо на заключних хвилинах, а це говорить про те, що команда грає до останньої секунди зустрічі. Це саме те, що я і просив у головного тренера. Адже в першу чергу ми граємо для вболівальників, і не можна зробити результат у першому таймі, а у другому вже діяти з меншою віддачою. І яскравий приклад цьому — матч в Чернігові. Мені дуже хочеться, щоб наші вболівальники завжди залишалися на трибунах і підтримували команду, незалежно від рахунку на табло. Для команди це дуже важливо.

 

— Попереду матч проти «Динамо», при тому, що далеко не усі основні гравці зможуть взяти участь у грі. Чи зможе команда дати киянам бій?

 

— Я вже говорив команді: якщо ми мріємо про єврокубки, повинні вигравати хоча б один раз на сезон і у «Динамо», і у «Шахтаря». Це і буде для нас головною перевіркою, чи можемо ми достойно представляти Україну у єврокубках. Якщо ми зможемо обіграти «Динамо», це буде красномовною відповіддю на запитання. Якщо ще й обіграємо «Шахтар», то це свідчитиме, що сучасний «Дніпро-1» з таким підбором гравців і цим тренерським штабом гідний того, щоб грати в Європі. На жаль, останнім часом команди, які займають четверте-п’яте місця, досить мляво представляють країну в єврокубках. Я хотів би, щоб «Дніпро-1» не просто виходив в європейські турніри, а перемагав там та приносив залікові бали у загальноукраїнську скарбничку.

 

— Нещодавно Артем Довбик дебютував в першій збірній України. Що відчуваєте, коли з «Дніпра-1» викликають гравців до головної команди країни?

 

— Можливо, на мене зараз образяться у тренерському штабі збірної, але скажу наступне. Коли ти виходиш грати під прапором національної команди, то повинен на полі по футбольному битися! І Довбик за той час, що йому відвели, бився! Він здатен на багато більше! Він молодий, сильний, дуже обдарований. Головне цей хлопчина з його данними у розквіті! Він зможе принести дуже багато користі збірній! Дуже! Ми з ним розмовляли про те, що таке Україна, що таке збірна, і як він може себе там зарекомендувати. Вважаю, гравець, який потрапляє у збірну, повинен віддавати всього себе до останнього. Розумієте? Кожен гравець — віддавати себе до останнього! Звертаюся до тренерського штабу збірної: придивиться до цього хлопця уважніше! І він обовязково віддасть всього себе на полі, незважаючи на будь-який настрій. І я хотів би, щоб кожен гравець збірної України так саме і діяв.

 

— Не боїтесь, що його вкрадуть? (посміхаємось)

 

— Ні, його ніхто не вкраде. Він потрібен нашій команді, і розмови про це ніхто не веде.

 

 

scdnipro1.com.ua