Автор телеграм-каналу Дніпрянин поспілкувався з почесним президентом Дніпра-1 Юрієм Березою.

 

− Доброго дня, Юрій Миколайович, як у вас справи на фронті?

 

− Вітаю, по-всякому, з перемінним успіхом, але значно веселіше, ніж було у березні-квітні. Загалом тенденції оптимістичні. Одне можу сказати точно, що батальйон «Дніпро-1» увійде в історію. І після нашої перемоги, для них та для всіх, хто захищав Україну, буде виділено цілий сектор на «Дніпро-Арені». По кількості бійців навіть вийде  заповнити майже два сектори.

 

− Яка взагалі зараз ситуація у команді?

 

− Ситуацію у команді досконало знає зараз лише одна людина – Андрій Русол. З 24 лютого усіма справами «Дніпра-1» керує він. У тому числі і тимчасово виконує мої повноваження. Команда проходить тренувальні збори та готується до старту у єврокубках, котрі безперечно є найважливішим пріоритетом. Що стосується тренера – то ми шукаємо спеціаліста, який дасть результат одразу. «Дніпро-1» повинен досягнути успіху у Європі. Ця вимога дуже обмежує перелік кандидатів, вони попереджені, що у випадку невдачі, «другого» шансу може не бути.

 

− Що буде вважатися успіхом? Вихід з групи ЛЄ або ЛК та продовження виступів весною?

 

− Так. У чемпіонаті – це перша трійка (прим. – це боротьба за 1 та 2 місце у тому числі)

 

− Добре, яка там ситуація з Йовічевічем? Чому він покинув команду?

 

− У середині червня все було нормально, Ігор планував збір з командою та був повинен  на нього поїхати у якості головного тренера. Чому так зробив? Не знаю. Мені він не повідомив, на зв’язок не виходив. Можливо, фактором став Даріо Срна. Можу сказати впевнено, що Йовічевіч – зрадник, а «Шахтар»  та його менеджмент – теж саме визначення, яким я охрестив Йовічевіча нещодавно у коментарях у Facebook.

 

− Вболівальники хвилюються. До початку сезону менше місяця, а головний тренер ще не призначений.

 

− Хочу сказати, щоб вболівальники не хвилювались. З командою все буде добре, Андрій Анатолійович (прим. – Русол) працює над питанням призначення нового тренера. Є пріоритетний варіант, усього цих варіантів приблизно 5, українці. На даний час йдуть перемовини. Думаю у найближчий тиждень питання головного тренера у команді буде закрито.