— Дебютний сезон УПЛ підходить до кінця, ви вже можете оцінити, як відрізняється рівень команд у Першій лізі і у Вищій?

 

— У Першій лізі рівень значно нижче, ви могли в цьому переконатися самі, після декількох ігор в чемпіонаті. Свій футбол нам вдалося показати тільки у другому колі змагань.

 

— Багато фахівців вважають, що у нас чемпіонат двох команд. Є «Динамо» і «Шахтар», а за ними прірва. Як вважаєте, чи може СК «Дніпро-1» найближчим часом, стати тією «третьою силою»?

 

— У нас звичайно і футболісти хороші, і інфраструктура непогана, але все впирається у фінанси. Якщо буде хороше фінансування, то все буде добре. З нинішнім складом і вливаннями, ми навряд чи зможемо скласти конкуренцію грандам. Щоб конкурувати з «Шахтарем» потрібні трансфери висококласних гравців.

 

— Ви вже два роки лідер команди, у минулому році стали найкращим гравцем за версією вболівальників. Немає бажання спробувати свої сили в Європі, у більш конкурентному чемпіонаті?

 

— Є, звичайно, такі думки, розглядаю варіанти. Я завжди, в принципі, говорив, що хочу відіграти всю свою кар’єру в Дніпрі. Але якщо буде пропозиція, яка влаштує і мене, і клуб, то чому б і ні. Я готовий до нових викликів.

 

— Останнім часом тренер варіює схеми, ви можете виходити разом з Кравченко в центрі поля з сильними суперниками. З командами простіше тренерський штаб обирає схему з двома форвардами. Особисто вам, в якій схемі комфортніше, з контролем м’яча або за грі «другим номером»?

 

— У грі я розташовуюся трохи вище Кравченко, пов’язую лінії. Звичайно, особисто мені хочеться контролювати м’яч, володіти ініціативою. Більше створюєш моментів, контролюєш хід матчу.

 

— У вас є якість, яка дуже подобається тренерам – універсальність. Ви можете зіграти і на фланзі, і в центрі поля, і на позиції бокс-ту-бокс. Яка позиція рідна для вас, де відчуваєте себе найбільш впевнено?

 

— Моя універсальність пов’язана насамперед з тим, що в Академії я зіграв на всіх позиціях, де був потрібен команді. Тренера молодіжки ставили мене і на фланг, і в центр, там я отримав необхідні навички гри на багатьох позиціях. Рідною ж для мене однозначно є позиція під нападниками.

 

— В команду нещодавно прийшов тренер з тактики з «Наполі» Луїджі Ночентіні. Як змінився тренувальний процес, що нового додав італієць в команду?

 

— Можна сказати, що він змінює наш менталітет. Серйозно підвищилася інтенсивність тренувань. Якщо раніше ми могли на тренуванні хвилини дві пити воду, то зараз все набагато швидше, йде постійне навантаження, зросли вимоги до дисципліни. Відпрацьовуємо загальнокомандний пресинг, на тестах у хлопців серйозно зросла швидкість бігу.

 

— Вийти у Лігу Європи через плей-офф зараз для вас основна мета?

 

— Спочатку тренерський штаб ставив завдання закріпитися у Прем’єр-лізі. Здорово, звичайно, що ми претендуємо на путівку в єврокубки, але якщо у нас не вийде, то трагедії ніякої не буде. Цей сезон спочатку був більше для адаптації на найвищому рівні.

 

— Як би ви оцінили рівень підтримки команди в місті і на трибунах «Дніпро-Арені»?

 

— Хотілося б звичайно, щоб було більше людей, але враховуючи ситуацію в країні, нам гріх скаржитися на вболівальників. Якщо ми будемо грати красиво і успішно, вони з задоволенням прийдуть нас підтримати.

 

— Які у вас і в команди плани та цілі на майбутній сезон?

 

— Якщо говорити за себе, то як завжди, напевно, прогресувати на полі і за його межами.

 

— Вашого прогресу вже вистачає для збірної України? Зв’язувався з вами Андрій Шевченко або скаути збірної?

 

— Ні, поки що ніхто мені не дзвонив і не писав. Об’єктивно, я вважаю, що поки не готовий скласти конкуренцію хлопцям у центрі поля, які грають за головну команду країни. Потрібно більше тренуватися. Думаю, що якщо наполегливо працювати, то тренерський штаб збірної обов’язково зверне на мене увагу.

 

— Вирішальні матчі сезону в УПЛ відбудуться вже найближчим часом. Тренерський штаб готує якісь сюрпризи під єврокубковий плей-офф?

 

— Всі головні думки зараз у нас про гру з «Ворсклою», хоча, звичайно, ми тримаємо матч плей-офф в розумі.

 

opentv.media