Олександр Кучер:

 

– Ми розуміли, які команди нам можуть дістатися на цій стадії – це, звичайно, непрості суперники. Звісно, що будемо наполегливо готуватися до цього протистояння. «Панатінаїкос», напевно, буде фаворитом, адже і чемпіонат у них сильніше, і головне, що для них вболівальники стануть 12-м гравцем, які будуть палко підтримувати свою команду. Звичайно, що для нас ці матчі будуть важкими, але у нас все одно завжди є шанси, у кожному матчі. Будемо підходити до першого матчу із максимальною концентрацією.

 

– Є дещо спільне між «Дніпром-1» і «Панатінаікосом», що до останнього обидві команди претендували на чемпіонство, але у підсумку фінішували другими?

 

– Тут я не бачу сенсу шукати якихось паралелей. Є «Дніпро-1», є «Панатінаїкос», і все між нами буде вирішуватися на футбольному полі.

 

– Додає родзинки протистоянню те, що у складі суперника є добре відомі українським вболівальникам Бернард, Вербіч?

 

– Це дійсно знайомі для нас футболісти – з кимось разом грав, або проти когось. Але у суперника багато кваліфікованих гравців, тому ми будемо всіх їх розбирати і готуватися. Зараз і у них збори почалися, тому, звичайно, будемо за ними слідкувати. Для нас це буде дуже важливий двобій.

 

– Виходячи з досвіду вашої кар’єри гравця, які у першу чергу притаманні риси у грецького футболу?

 

– Зазвичай там команди, які грають в атакуючий футбол, плюс є легіонери, котрі люблять бігти вперед, а їх в атаку будуть гнати вболівальники. Цим можна буде скористатися.

 

Едуард Сарапій:

 

– Едуарде, ти був одним з тих, хто перед жеребкуванням вгадав суперника. Ти саме і хотів зіграти проти грецького клубу або просто передчуття таке було?

 

– Ні, ніякого передчуття не було, а побажання таке, тому що я ніколи не був в Греції, і хотілося опинитися там і зіграти проти такої чудової команди, як «Панатінаїкос». На мій погляд, грецький клуб по статусу набагато вище за «Серветт».

 

– Вже намагався щось дізнатися про суперника? Можливо погуглив? (посміхаємось)

 

– Я знаю, що вони 20-разовий чемпіон Греції, тому цю команду гуглити не треба (посміхається). Будемо готуватися – для нас це чудовий суперник.

 

– Бачиш щось спільне із минулим сезоном, коли все розпочиналося із єврокубків і також з непростого суперника?

 

– Головне, щоб результат був іншим. Ми будемо налаштовуватися на краще, адже ми вже грали у єврокубках і тепер це для нас не новизна. Сподіваюся, що цей сезон в Європі буде кращим за минулий.

 

– Тренер «Панатінаїкосу» з повагою до дніпрян сказав, що будуть грати два рівних суперника. Як буде на твій погляд?

 

– Так-так, нас тепер вже поважають, нас знають. Але і ми завжди поважаємо свого суперника, з ким би ми не грали.

 

 

scdnipro1.com.ua