Бразилець з Дніпра Матуес вніс вирішальний внесок у гостьову перемогу над Металістом, а за підсумками туру відповів на запитання прес-служби ПЛ.

 

— Наскільки важко було в Харкові? Чого чекав, а що стало сюрпризом?
— Будь-яка гра важка. До того ж перед цим ми програли Зорі. Ретельно готувалися до Металіста. Незважаючи на положення, в якому знаходиться ця команда, ігри між нами — це все ще дербі.

 

— До обох голів призвели твої зміщення з флангу в центр — це задумка або вимушені кроки?
— Такі речі відпрацьовуються на тренуваннях, тактичних заняттях, двосторонках. Не завжди треба йти звичним шляхом, іноді потрібно дивувати суперника. Не обійшлося і без везіння.

 

— Чи можна взяття воріт назвати схожими? І вірив, що це будуть результативні удари?
— Коли б’ю, віра в гол завжди присутня. Правда, в першому випадку шансів було менше, але допоміг рикошет від суперника. Під час другого проходу я помітив, що один гравець харківської команди не зміщується, інший задкує. Потрібно було бити. Та й трохи зловив голкіпера на протиході, тому що більшість воротарів у подібних ситуаціях розраховують на удар у дальній кут.

 

— Напевно, прикро, що перший гол записали на рахунок Дмитра Рижука…
— Так, адже цей гол — моя заслуга. Наносив удар я, а від суперника м’яч лише зрикошетив. Але про цю дрібниці потрібно швидше забути і сконцентруватися на майбутніх матчах. Найголовніше, що ми перемогли у цій грі.

 

— Ти двічі забивав у цьому сезоні у ворота принципових суперників. Чи були матчі проти Шахтаря і Металіста кращими для тебе і команди?
— Завжди казав, що проти таких команд грати легше. З ними відбувається взаємний футбол — вони і самі прагнуть перемогти, і дають суперникові створювати моменти. А з тими, хто йде нижче нас і теоретично слабкіше, складно розкривати оборону.

 

— Дніпро вийшов на третє місце — чи означає це, що команда знайшла свою гру, а всі найгірші матчі в минулому?
— Так, сподіваюся на це. Але перед нами завдання — перше місце. Вище нас Динамо і Шахтар. Отже, нам є до чого прагнути і що покращувати.

 

— Встигнете відновитися до Русенборга? Як пройдуть три дні до єврокубкової гри?
— Нам з питанням відновлення не вперше стикатися. Думаю, не тільки я, але і всі футболісти підійдуть до четверга в хорошій формі. Буде інший турнір, а в такому разі емоції допомагають швидше повернути кондиції, сили відновлюються з більшою швидкістю.

 

— У команді з’явилися нові бразильці. Чи радує тебе такий факт?
— Я був би щасливий перебувати тут в будь-якому випадку. Але не приховую: чим більше бразильців, тим краще для мене.

 

— Як вважаєш, хто з дебютантів найкраще встиг влитися в ігрову схему Дніпра?
— Напевно, Даніло. Андерсон також починає розуміти вимоги і концепцію гри. За Едмара навіть і говорити нічого — він вже працював з Мироном Маркевичем. Всі потихеньку включаються у потрібний ритм. Може, Руїсу трохи важче, але впевнений, що і він скоро зуміє розкрити свій потенціал.