Післяматчева прес-конференція головного тренера СК Дніпро-1 Дмитра Михайленка:

 

— Останній домашній матч нам хотілося завершити перемогою. Рахунок каже сам за себе, особливого спротиву сьогодні ми не мали. Звичайно, хочеться, щоб таких ігор не було, але це залежить не від нас.

 

— Наскільки важко налаштовувати команду на такого суперника?
— Так, важкувато налаштовувати, адже ця команда не відповідає навіть рівню Другої ліги, тому тут потрібно знаходити моменти, для чого взагалі така гра потрібна. Зрозуміло, що хлопці набирають форму і ми розглядали гру, як підготовку до золотого матчу 9 червня. Треба було виконати визначений об’єм рухливої активності, награти зв’язки, які нам знадобляться у грі проти Агробізнесу.

 

— Ви вже визначились із тими, хто залишиться в команді, а хто не відповідає вимогам Першої ліги?
— Тут залежить питання не у тому, хто не відповідає рівню Першої ліги, адже там також виступають команди різного рівня. У нас просто є група молоді, на яку ми дуже розраховуємо у майбутньому і їм необхідно грати, і найбільша складність у нас саме з цими хлопцями 1999-2000 років народження. Нам вже потрібно буде вирішувати конкретне завдання виходу в УПЛ, і не буде можливості надавати їм стільки ігрового часу. Ось ця проблема для нас існує.

 

— А якщо пофантазувати, то теперішній склад команди міг би грати на рівні УПЛ?
— Ну, звичайно могли, але яке саме місце вас цікавить?

 

— Будь-яке.
— Ні, якщо вас цікавить будь-яке місце, то мене і команду будь-яке не цікавить.

 

— Це говорить про те, що Першу лігу ви збираєтесь пройти за рік?
— Ми хочемо цього, і будемо до цього прагнути.

 

— І тим не менш, скільки відсотків команди вам потрібно замінити, щоб виконати це завдання?
— Тут важко казати у відсотках. Дивиться, сезон довгий, і перша частина сезону складатиме 22 матчі. Нам потрібно буде мати ігровий запас міцності, такий який є зараз. Зрозуміло, що подібний запас міцності у Першій лізі мати важко і для цього потрібен дуже сильний склад. Ми повинні створювати достатню кількість моментів, і не давати цього робити супернику. Тоді ми на довгий дистанції будемо в лідерах. Якщо ми будемо грати з суперником на рівних (я маю на увазі навіть кількість ударів по воротах в матчі), то наші шанси будуть такими ж, як і у всіх інших команд. Тому нам потрібно додати. Наша ціль — домінувати за ходом кожного матчу. Зрозуміло, що проти лідерів такої домінації не буде, але проти інших команд, ми повинні створювати достатню кількість моментів, щоб їх вистачало для перемоги. З тими гравцями, що у нас є зараз, домінувати у Першій лізі важко. Нам потрібно підсилювати у першу чергу лінію атаки, а також захист, щоб мати глибину складу. Подивиться, у нас коли випадають один-два гравці, то нам вже стає важко, а чотири поразки для Другої ліги — це багато, як для того, складу, що у нас є, тим більш в іграх з не самими сильними суперниками. Тому нам потрібно мати хорошу глибину складу, щоб можна було безболісно робити заміни, коли хтось з лідерів пропускає гру.

 

 

scdnipro1.com.ua