— Дмитре Станіславовичу, на відміну від першої команди, молодіжна перебуває після літньо-зимової частини змагань у нижній частині турнірної таблиці. Чому?
— Ключових факторів є троє. Перш за все, варто зазначити, що склад нашої молодіжки укомплектований переважно гравцями 1993–1994 років народження, тож хлопцям наразі всього в середньому по 18 (на відміну від суперників). По-друге, перед стартом нинішнього сезону ми змінили практично всю захисну лінію, а в центрі оборони в нас діють гравці 18-ти й 17-ти років, отож, якщо забиваємо ми вдосталь (32 м’ячі, п’ятий показник першості), то пропускаємо, як наслідок, дуже багато — 26 м’ячів. Третій чинник — травми, адже на півроку втратили двох основних виконавців, отож лава для запасних, самі розумієте, на надто багата.

 

— Такий дисбаланс команд клубної структури в Дніпропетровську якось намагаються виправити? Які завдання ставлять перед вами насамперед?
— Першочергово, звісно ж, — готувати футболістів для першої команди. Але тут є одне але: якщо в клубах прем’єр-ліги й грає молодь, то їй, як правило, вже за 20. Рідкісне явище — знайти в складах команд гравців 1992 року народження, а в нас — ще молодші. Відтак, правду кажучи, делегувати Хуанде Рамосу серйозне підсилення нам іще не на часі. Тим паче, якщо головна команда обіграє наразі Наполі чи ПСВ, то, вдумайтеся лишень, яка там конкуренція! Потрапити в основну обойму, м’яко кажучи, не дуже просто. Ба — Дніпро наразі не може собі дозволити награвати нашу молодь. Вона ще неготова до цього.

 

— А як часто Хуанде Рамос буває на матчах молодіжної команди?
— Буває або він, або його помічники. А генеральний директор клубу Андрій Стеценко взагалі не пропустив жодного поєдинку. Тому в цьому аспекті співпраця налагоджена.

 

— В іспанця були якісь вимоги до тактичної схеми вашого колективу? Адже часто молодіжні команди повторюють манеру гри головної.
— Так, намагаємося сповідувати стиль основи. Проте можливостей для цього, звісно, не так багато, як би того хотілося, адже в нас велика ротація складу, постійно хтось травмується, а замінити хворих ніким. Часто хлопці змінюють позиції не від хорошого життя, відтак процес іде, проте зі своїми логічними ускладненнями.

 

— Чи планує головний тренер взяти на зимові збори когось із вашої команди? Чи когось рекомендували іспанцю?
— Так, із упевненістю можна говорити, що на зимовий збір з основою поїде четверо футболістів молодіжки: Близніченко, Третьяков, Бохашвілі та Горбунов. Але повторюся: якщо в запорізькому Металурзі чи Оболоні побачити в складі ще зовсім юних гравців простіше, то Дніпро на нинішньому етапі розвитку дозволити собі цього не може. А якщо вести мову про заявковий регламент, то наразі можу лише сподіватися, що до 2015-го здатні підготувати кількох кваліфікованих виконавців…

 

ukrfootball.in.ua