— Футбол, як і життя, складається з чорних та білих смуг. Сьогодні ми потрапили під розлюченого суперника, який бажав реабілітуватися за поразку у Полтаві. Нам було дуже важко, особливо, у першому таймі. Другий тайм провели краще, але результат такий, і його треба прийняти та проаналізувати помилки.

 

— У другому таймі «Шахтар» зупинився чи це був наслідок ваших підказок? Що саме ви скорегували у грі?

 

— Ми почали грати щільніше на флангах та при стандартних положеннях. Перші два голи сталися після кутових. Треба ще проаналізувати матч, але, здається, коригування у перерві дозволили нам у другому таймі виглядати краще.

 

— Швидкі голи – наслідок вашого мандражу чи інтенсивності дій «Шахтаря»?

 

— Мені здається, це було хвилювання. Перший кутовий прийшов з дуже простої ситуації, і потім голи Кривцова та Мораеса стали наслідком неуважних дій при стандартних положеннях.

 

— Низька лінія оборони без високого пресингу була вашою задумкою? Чому так вирішили побудувати гру?

 

— (посміхаючись) Ми бажали активно пресингувати та накривати, але клас суперника дуже добрий. Тому піднімати лінію оборони, не тиснучи на захисників, це невірно. «Шахтар» змусив нас сісти низько, це не наше бажання.

 

— Другий тайм виграли. Чи можна винести позитив якійсь з цього матчу?

 

— Перемога у другому таймі – один з позитивних моментів. Хлопці зуміли не опустити голову, не розвалитися, не дозволили багато супернику – у цьому позитив.

 

— Чи було бажання випустити з перших хвилин героя попереднього матчу Супрягу?

 

— Бажання було, але ми розуміли, що доведеться багато працювати на оборону. Знали, що Хобленко краще веде боротьбу, і нам, скоріш за все, доведеться виходити з оборони за рахунок довгих передач. У другому таймі вийшов Влад Супряга. Треба проаналізувати, наскільки він пожвавив гру. У нас також не було багато моментів у другому таймі. Нам треба дуже ретельно проаналізувати цю гру, аби зрозуміти, наскільки ми здатні додавати далі, у чому саме.

 

— Якщо порівнювати два матчі з грандами, які на тлі «Шахтаря» ви побачили моменти у своїй команді, над якими треба працювати?

 

— Некоректно порівнювати команди. У кожної гри своя історія. Сьогодні суперник був зовсім по-іншому налаштований і з перших хвилин продемонстрував, що вийшов грати на перемогу. Багато атакували, агресивно пресингували, тому нам було дуже важко, особливо на початку. Треба було зберігати холодну голову, не помилятися у простих моментах. На жаль, це не вийшло.

 

— З чим пов’язана заміна Сергія Кравченка?

 

— Ми дали йому відпочити, плюс нам потрібно, щоб набував досвіду Батагов. Він сам із Харкова, прийшли батьки. Ми розраховуємо на нього у майбутньому. Рахунок було зроблено ще у першому таймі, а ми інвестуємо у його досвід та розвиток.