З наступного сезону увага футбольних уболiвальникiв буде прикута й до чемпiонату Голландiї, де виступатиме вiдомий український футболiст Денис Олiйник. Пiсля трирiчного перебування у Днiпрi Олiйник уклав угоду з голландським клубом Вiтесс, з яким у наступному сезонi виступатиме в Лiзi Європи. Докладнiше про нову сторiнку у своїй бiографiї Денис Олiйник розповiв в iнтервю Експресу.

 

— Денисе, як виник варiант з Вiтессом?
— Про це краще розпитати мого агента Андрiя Головаша. Єдине, що можу сказати — у мене завжди було бажання грати в Європi, i Андрiй завжди працював у цьому напрямку.

 

— Чи побували ви на оглядинах у Вiтессi?
— На переглядi не був, а лише проходив медогляд. Вони мене знали як футболiста. Плюс Андрiй пред`явив їм вiдео з моєю грою. Один раз представники Вiтесса прилiтали дивитися на мою гру за дубль Днiпра. У них було достатньо про мене iнформацiї.

 

— Ви вже побували у голландському клубi. Якi враження вiд команди i вiд iнфраструктури?
— Те, що я побачив, менi дуже сподобалось. Iнфраструктура на високому рiвнi.

 

— А ви розмовляли з Євгеном Левченком, який має неабиякий досвiд виступу у чемпiонатi Голландiї?
— З Левченком ми не зiдзвонювалися, у нас немає з ним звязку.

 

— Чи розглядали ви варiанти з працевлаштуванням в Українi, адже ви якось категорично казали, що хочете продовжити карєру лише за кордоном?
— В Українi я не розглядав варiантiв, адже завжди хотiв виступати в Європi. Але у мене була можливiсть залишитися в Українi, ще рiк тому мiг продовжити угоду з Днiпром i пiти в Карпати. I зараз я також мiг пiдписати новий контракт i залишитися в Днiпрi. Я вдячний своєму менеджеру Андрiю, який мене стримав i переконав, що все буде добре. Зараз маю можливiсть пограти в хорошому чемпiонатi, пожити в хорошiй країнi i розвиватися як футболiст.

 

— Чому спрямували погляд лише на за кордон? Що вас не влаштовує у чемпiонатi України?
— Я завжди тримав у головi Європу, ще чотири роки тому поїхав би на Захiд, якби послухав агента. Але тодi я iз власної iнiцiативи наполiг на переходi в Днiпро.

 

— Порiвняйте чемпiонати України та Голландiї?
— Голландська першiсть бiльш атакувальна. Такий футбол менi завжди подобався. А бiльш детально порiвняю лише тодi, коли почну виступати за Вiтесс.

 

— На якiй позицiї вас бачить тренер Вiтесса?
— Тренер бачить мене на позицiї лiвого або правого нападника.

 

— Як ви гадайте, на скiльки реально з Вiтесса потрапити у збiрну України?
— Зараз я думаю про те, як повернутися у великий футбол, а далi буде видно. Усе залежить лише вiд мене.

 

— Якi вашi спогади про Днiпро: бiльше негативнi чи позитивнi?
— Вiд карєри спогади негативнi, але нiкого в цьому не звинувачую. Мабуть, сам багато в чому був неправий. А вiд спiлкування отримав позитив. Я маю хорошi взаємини з керiвництвом клубу, з одноклубниками. Хочу щиро побажати Днiпру досягнути найвищих результатiв. I я певен, що з Мироном Богдановичем команда багато добється.опiавно мрiяв пограти в Європi

 

 

galsports.com