Суддівський експерт, ексарбітр ФІФА Мирослав Ступар проаналізував суддівство насиченого на події матчу 17-го туру УПЛ “Дніпро-1” – “Чорноморець”.

 

– Трапилася цікава ситуація. М’яч влучив Назаренку, який стояв за межами штрафної площі, у груди. Арбітр призначив штрафний удар за начебто гру рукою й показав футболістові “Дніпра-1” жовту картку. Зрозуміло, що якби Назаренко перебував у штрафній площі, втрутився б ВАР і скоригував би рішення арбітра в полі. Однак це було за межами шістнадцятиметрової зони, тому не втручався. Але ж “Чорноморець” міг з цього несправедливого штрафного забити гол. І ніхто б Миколу Балакіна не виручив, – взяв слово Мирослав Іванович.

 

– Попередження помічникові Мороза за апеляції було винесене справедливо. Адже м’яч влучив в руку дніпрянину Ді Франко від партнера, рука була у природному положенні, тренери повинні знати, що за таке пенальті не призначають. А коли Ігнатенко забив гол на 71-ій хвилині, винний у заминці не Микола Балакін, а асистент Дмитро Оганесян. Він підняв прапорця, сигналізуючи про начебто офсайд у Довбика, що асистував Ігнатенкові. Момент тонкий, складний, але помилковий для асистента. ВАР показав, що гравці знаходились на одній лінії, що не є положенням “поза грою”.

 

В цілому можна говорити, що Балакін провів гру непогано. Спершу стримував гравців зауваженнями, усними методами, а жовті пустив у хід тільки тоді, коли гравці не зробили висновків та продовжували грубо фолити. Пенальті у ворота “Чорноморця” на 64-ій хвилині призначено закономірно, – підсумував суддівський експерт.

 

ua-football.com