Обзор Sport.ua

Загальний стан справ на футбольному полі до перерви був таким, що не сприяв покращенню настрою тренерського штабу гостей. «Металіст 1925» за рідким виключенням допускав суперників до власного штрафного майданчика, і ті зрештою ледь не зупинялись від зневіри в можливості створити якісний гольовий момент.

 

Оскільки в дніпрян не працювали передачі до штрафного на завершення атак, то вони здебільшого пробивали здалеку, але якість цих пострілів була посередньою.

 

Зрештою, гра перейшла до другого тайму, початок якого був дуже повільним та взагалі не містив у собі цікавих для глядачів моментів. Того самого Довбика вдалось знайти поглядом лише на 71 хвилині, коли він сам розпочав просування до чужого штрафного з передачею на Піхальонка, після чого завершував зворотній пас партнера вже перед голкіпером.

 

«Дніпро-1» удало зумів підхопити гольовий настрій, і вже за кілька хвилин Піхальонка в центрі власного штрафного, як здавалось, збив Курило, проте під час перегляду повтору епізод виявився взагалі неочевидним. У арбітрів такої можливості не було, тому перше рішення залишилось чинним, а господарі – роздратованими. Для Довбика тим часом це була нагода пострілом у лівий кут оформити дубль.

 

І вже за дві хвилини стрибок Мозіля в ноги Когута на центральному вході до штрафного призвів до чергового одинадцятиметрового, попередження, а також пошкодження для воротаря «1925». Не дивно, що Довбику й цього разу дали пробити, і також не дивно, що він оформив хет-трик потужним пострілом у центр воріт.

 

Герой туру

Гру «Дніпра-1» проти «Металіста-1925» зробив форвард «дніпрян» Довбик, на рахунку якого одразу три м’ячі. Спочатку він забив після шикарної передачі Пихальонка. Потім він двічі без шансів для голкіпера харків’ян Мозіля точно пробивав із одинадцятиметрової позначки. Тепер на рахунку Артема 15 м’ячів в УПЛ, і він одноосібний лідер у суперечці бомбардирів (випереджає Буяльського, котрий йде на другому місці, на чотири точні удари).

 

Обзор Football.ua

Довбик – український Голанд

Початок гри проти Металіста 1925 вийшов для команди Кучера дуже нервовим. Травма Пеглоу, чистий вихід віч-на-віч у суперника – такі речі змушують задуматися, що в цей день і нічия буде за щастя. На щастя Кучера, у його складі є гравець, який готовий робити різницю на замовлення.

 

Довбик розпочав матч на лаві, бо був не до кінця готовий через травму. Але його рівень такий, що й не в оптимальних кондиціях Артем здатний в одноосібно давати результат. Проти Металіста 1925 форвард змістився на правий фланг, віддав на Піхальонка, увірвався до штрафного майданчика – і переграв голкіпера взагалі без шансів для оборони. Це звучить просто, але неймовірна міць Довбика дозволяє йому розривати одну оборону за іншою. Неймовірно круто, що в УПЛ на тлі її нескінченних криз ще є повноцінна футбольна зірка.

 

Обзор UA-football.com

З перших хвилин гості взяли м’яч під власний контроль. Харків’яни не намагалися високо пресингувати суперника, але грали досить організовано у захисті. Підопічні Кучера прагнули загострювати за рахунок активної гри на флангах. Проте, суперники були до цього готові. Дніпрянам у заключній третині поля не вистачало конструктиву, м’яч у центрі поля рухався повільно.

 

Підопічні Єдмара сподівалися на швидкі контратаки, але помилки у перехідній фазі заважали їм доставляти м’яч у заключну третину поля. У цьому матчі господарям важливо було терпіти і вони з цим завданням справлялися. Такої обережної гри від харків’ян можна було очікувати, адже для них насамперед важливо було не пропустити. А ось дніпряни розчарували… Друга команда УПЛ має більш різноманітно грати в атаці. Дуже багато питань до професіональних тренерських якостей Олександра Кучера.

 

На 71-й хвилині спрацювала зв’язка Піхальонок-Довбик, яка була непомітна протягом більшої частини матчу. Олександр віддав у штрафну, а Артем пробив повз голкіпера. Дніпряни на виїзді забивають у 13-му матчі поспіль. Через п’ять хвилин Курило збив піхальонка і арбітр призначив одинадцятиметровий, який реалізував Довбик – 0:2. Після цього господарі відверто посипалися і пропустили зе одного разу. Мозіль збив Когута, а Довбик реалізував ще один пенальті – хет-три Артема. В підсумку, перемога “Дніпра-1”, хоча за грою було не все так просто.

 

Обзор Footboom.com

До ігрових проблем номінальних гостей в середині тайму додалась ще й кадрова – після ушкодження гру не зміг продовжити Пеглоу. Бразильця змінив лідер і головний бомбардир команди Артем Довбик, вихід якого змінив малюнок гри. У підопічних Кучера з’явилось порозуміння у завершальній фазі, а головне – почали виникати гольові моменти.

 

Другий тайм почався за сценарієм попередніх хвилин. “Дніпро-1” тиснув, “Металіст 1925” позиційно захищався. Можливо десь атакам дніпровців не вистачало швидкості, але все змінилося на 71-й хвилині, коли Довбик, почавши атаку справа, обігрався з Піхальонком, прискорився до воріт, підробив м’яч коліном, а другим дотиком переграв Мозіля. 1:0 – і відразу оборона харків’ян посипалась.

 

Спочатку Курило збив Піхальонка, і арбітр вказав на точку, а за декілька хвилин вже Мозіль програв у швидкості Гуцуляку і в ворота господарів було призначено другий 11 метровий. Обидва рази рішення судді у виконання приводив Довбик – бив на силу і точно.

 

3:0 – непроста, але переконлива перемога “Дніпра-1”. Хет-трик дозволив Довбику зміцнити своє лідерство в бомбардирській гонитві. Тепер на рахунку форварда 15-ть забитих м’ячів. Це на чотири більше ніж у Віталія Буяльского, який продовжує відбувати дискваліфікацію.

 

А за годину дніпровці отримали ще одну чудову звістку. “Шахтар” втратив очки в протистоянні з “Чорноморцем”, що дозволило скоротити відставання від лідера всього до одного очка.