Обзор Sport.ua

Такого слабкого «Львова» не доводилося ще бачити, адже все ж були очікування, що львів’яни зможуть хоча б спробувати дати бій. Проте «левів» закрили в їхньому штрафному і змусили відразу ж в дебюті пропустити. Дніпряни не те що напружувалися, а створювали свої моменти, не надто напружуючись. І якщо до пори до часу все обходилося без наслідків, то на сорок першій хвилині рахунок подвоївся – Довбик отримав пас справа від Пасіча, який був там на самоті, і теж на самоті з близької відстані розстріляв Рибку. Бездіяльність львівських захисників підкреслилася ще раз до кінця тайму.

 

І раптом інтрига віджила на вісімдесят першій хвилині. Мильченко з лінії штрафного точно пробив у лівий нижній кут, повірилося навіть на рівному місці в сенсацію. Але у львів’ян же сьогодні був особливий центр захисту – як він дозволив пробити Сарапію з кількох метрів головою, залишалося б загадкою, але не в цьому матчі. Ну і Довбик перед самим фінальним свистком реалізував вихід сам на сам з Рибкою, оформивши дубль і зробивши рахунок 5:2.

 

«Дніпро-1» продовжує гонитву за «Шахтарем», а «Львів» має вилізти з шкіри, щоб залишитися в УПЛ. З таким захистом це зробити буде нереально, треба обов’язково зробити висновки.

 

Обзор Football.ua

У львів’ян одразу не пішла справа з грою в захисті, про що красномовно свідчив епізод на сьомій хвилині, коли Іґор у центрі штрафного не перехопив подачу з лівого флангу від Каплієнка, а одразу позаду нього Гуцуляк пробив у лівий нижній кут. А ще незадовго до того опорний півзахисник Антоніо отримав пошкодження, яке завадило йому продовжувати зустріч, тож проблеми з обороною у Львова були наочними. Дніпрянам залишалось тільки цим своєчасно користатись під час монотонного перебування на чужій половині поля.

 

Що ж до решти матчу, то події після відпочинку були доволі цікавими, оскільки команди продовжували забивати, і цього разу відзначався не тільки Дніпро-1. Футболісти Кучера двічі влучали в поперечину чужих воріт за підсумком ударів Рубчинського та сейву Рибки від близького пострілу Сарапія, проте на цьому тлі наступний м’яч опинився саме у воротах гостей. На 63 хвилині свіжі Есеола та Богунов до порожніх воріт розіграли передачу на хід до лівого флангу штрафного.

 

Дніпряни почали втрачати контроль над центральною лінією, тож узагалі не здивував момент на 81 хвилині, коли черговий випад зусиллями Кузика та фантастичним дриблінгом Мильченка на центральному вході до штрафного призвів до другого голу у ворота Рибака. Перевага за рахунком для Дніпра-1 розтанула на рівному місці, проте так тривало фактично кілька хвилин, аж до поки чергова помилка під час подачі з лівого флангу від центру захисту львів’ян не завершилась голом Сарапія. А трохи згодом Довбик ще й у порожні забив за підсумком побачення з Рибкою.

 

Обзор UA-football.com

1 У першому колі “Дніпро-1” матчі проти таких суперників вигравав з легкістю. Напередодні ж цієї гри повної впевненості у тому, що фаворит не зазнає проблем, не було. Дніпряни виграли два останні свої матчі в УПЛ, але не показали домінантного футболу. У “Львова” треба було брати три очки, і бажано – порцію психологічної впевненості, яка можлива лише за якісної гри. Адже вже за тиждень “Дніпро-1” зіграє проти “Зорі” – і це буде одне з визначальних протистоянь другого кола.

 

Своє завдання підопічні Кучера розпочали виконувати дуже натхненно – зі шквалу атак вже на перших хвилинах. І головне – атак ефективних. Після подачі з флангу та відскоку від Ігоря м’яч опинився у Гуцуляка, який вдало пробив у дальній кут.

 

Однак головний сюжет матчу розвивався біля воріт Рибки. Там Бланко трохи не дотягнувся до м’яча після передачі з глибини, потім Довбик затягнув з ударом після входження в штрафний майданчик. “Дніпро-1” націлювався не просто не ефективність атак, але й на ефектність. Саме такою була комбінацію за участю Каплієнка та Довбика. Перший в один дотик перевів м’яча на форварда після подачі з глибини поля, другий бив “на техніку”, але влучив у поперечину. Другий гол назрівав.

 

“Дніпро-1” захопився атакою, пропустивши у відповідь контрвипад. Не критично, але статистику Рибака гол Богунова підпсував. Цей епізод не змінив суті матчу: “Дніпро-1” атакував далі, намагаючись цілковито повернутись до ритму першого кола. Примітно, що навіть коли до кінця матчу залишалися лічені хвилини, а перевага “Дніпра-1” сягала двох м’ячів, підопічні Кучера поспішали вкидати аути. Хотіли забити ще, але натомість пропустили від Мишенка й забезпечили собі нервове закінчення матчу. Проблеми, що виникли на рівному місці, міг вирішити Довбик, однак своїм ударом не влучив у кут. На відміну від Сарапія, який вдало зіграв на стандарті й забив з близької відстані. Це вже було точно все. Другий гол Довбика після виходу тет-а-тет важливий тільки для особистої статистики бомбардира.

 

Обзор Footboom.com

Минулого туру “Чорноморець”, що бореться за збереження прописки в УПЛ, став автором, мабуть, найгучнішої сенсації весни – зумів відібрати очки у “Шахтаря” (2:2). Тож цікаво було, чи зуміє “Львів” піти шляхом одеситів і “обеззброїти” іншого лідера – “Дніпро-1”.

 

Якщо Леонід Кучма колись заявив: “Україна – не Росія”, то в контексті матчу “Дніпро-1” – “Львів” можна сказати, що Безсмертний – не Григорчук. Бо команда Анатолія Безсмертного не змогла дати бій дніпрянам і фактично програла ще в перші 45 хвилин, коли у воротах Рибки побували три м’ячі…

 

У другому таймі “Дніпро-1” грав за рахунком, з легкістю тринькав один момент за іншим і дозволив супернику скоротити відставання до мінімуму. Та коли на табло запалилися цифри “3:2”, дніпряни, що називається, взялися за розум – відповіли ще двома влучними пострілами.

 

Окремо відзначимо Олексія Гуцуляка (оформив другий дуплет у сезоні) та Артема Довбика (перший дуплет), який збільшив бомбардирський доробок до 17 голів. Крім того, “спортклубівці” вдев’яте в цьому чемпіонаті забили три та більше м’ячів.

 

Натомість львів’яни під керівництвом Анатолія Безсмертного програли дві зустрічі із загальним рахунком 2:7. Далі аутсайдеру відступати нікуди, нижче – тільки перша ліга.