Півзахисник СК «Дніпро-1» Валентин Рубчинський — один із головних талантів срібного призера минулого чемпіонату України. Яскраво заявивши про себе минулого сезону, 21-річний футболіст сьогодні є одним важливих виконавців дніпровської команди.

В інтерв’ю пресслужбі Української Прем’єр-Ліги Валентин Рубчинський розповів про стан команди після поразки від “Славії”, адаптацію новачків, життя після Артема Довбика та старт у чемпіонаті України.

— Валентине, в якому моральному та фізичному стані перебуває команда після вильоту від “Славії” у Лізі Європи?

— Фізичне самопочуття трохи підсідає, тому що граємо кожні три дні, плюс ще переїзди, тому трохи команда замучилася. Моральне — нам потрібна перемога над “Оболонню”, щоб на Трнаву вийти з хорошими емоціями та позитивним результатом за плечима.

— Якщо прокручувати в голові останній матч проти “Славії”, чого “Дніпру-1” не вистачило для того, аби здобути перемогу престижу?

— Трішки провалили першу гру через те, що не налаштувалися на суперника належним чином. Не змогли дотриматися правильної тактики, у підсумку програли боротьбу, а з нею і матч – 0:3. У другій грі вже було проблематично відігратися. Але ми билися до кінця, віддали всі сили, щоб не було соромно і перед вболівальниками і перед самими собою.

— Так вийшло, що ви зіграли цього сезону в єврокубках більше матчів, ніж в чемпіонаті України. Якщо на міжнародній арені результат поки що невтішний, то як би ви оцінили старт команди у чемпіонаті?

— Ми хотіли більшого: взяти шість очок. Так вийшло, що з “Минаєм” нам трохи забракло сил, ще й червона картка завадила. Але все одно, ми змогли вижати хоча б нічию. Результат не те, щоб задовільний, але більш-менш нормальний, з урахуванням того, що ми догравали в меншості.

— Як на команду вплинув відхід Артема Довбика?

— Звісно, вплив відчутний. Він дуже багато забивав, був найкращим бомбардиром. І в таких іграх, як проти “Минаю”, нам дуже його не вистачає. Це нападник, який може сам створити собі момент і сам його реалізувати. Ми вже були налаштовані під стиль гри Артема. Тепер прийшли інші нападники, будемо підлаштовуватися під них. Прийде час і будуть забивати і Олександр Філіппов, і Даніель Ківінда. Будемо вірити в них.

— До речі, Олександр Філіппов та Богдан Лєднєв нещодавно долучилися до команди. Як проходить їхня адаптація?

— Звісно, хлопці вливаються в колектив, питають в тренерів, як і що краще робити, із хлопцями консультуються по різних питаннях, зокрема, які в них сильні сторони, щоб якомога ефективніше використовувати їх під час гри. Потрібно трошки часу, шкода, що хлопці не були з нами на зборах, бо ми б могли награти якісь комбінації. Прийде час і все наладиться.

— Наступний матч у вас проти “Оболоні”, яка на старті чемпіонату дала бій “Колосу” та “Динамо”. Наскільки для вас це буде важкий матч за вашими очікуваннями?

— Я дивився їхню гру з “Динамо”, залишили приємне враження. Це хороший суперник, навіть в матчі з “Динамо”, нехай там не зарахували голи, але вони виглядали пристойно, мали моменти. Для нас це буде важка гра, натомість, ми налаштовуємося на переможний результат.


upl.ua