– В’ячеславе Євгеновичу, це правда, що Максимов має намір подати у відставку в разі невиграшу у Кривбасу?

– Я розмовляв із Максимовим кілька днів тому. Мені він про відставку нічого не говорив, а чи говорив він про це команді, не знаю. На емоціях усе може бути. Якщо й казав щось таке, то гадаю, це був більше мотиваційний спіч.

Максимов зараз не в дуже хорошому настрої, він засмучений, але його зрозуміти можна. Дніпро-1 після зимової паузи йшов на 1-2 місці з великими надіями, хоча б, на «бронзу». А сьогодні ми ведемо важку боротьбу за четверте місце. Ми точно не повинні були програвати Руху і Динамо, але результат, як то кажуть, на табло.

– Що сталося з Дніпром-1 після перерви, чому результати пішли на спад?

– За версією Максимова, нам не вистачило внутрішнього резерву. Я згоден із його точкою зору. Динамо і Шахтар у матчах чемпіонату змінюють по п’ять гравців і розгортають хід гри. У нас такої можливості немає.

Провідних гравців Дніпра-1 переслідують травми. Ми почали чемпіонат без Сватка, Лєднєва, Піхальонок тільки-но починав набирати форму. Потім надовго вибули через пошкодження той самий Піхальонок, Філіппов і Третьяков. Когут повністю ще не відновився. Через перебір карток матчі пропускали Сарапій, Адамюк та інші провідні гравці. Бразильці, на яких ми розраховували, від нас поїхали прямо зі зборів. Після двох матчів пішов Кравець.

Кажуть, що ми не посилили команду в зимове міжсезоння, але ми розраховували на наших бразильців. Максимов говорив, що вони в порядку і нам допоможуть. Але бразильці злякалися влучень біля бази в Дніпрі й поїхали. Потім уже було пізно когось підписувати. Вийшло, що у нас команда недоукомплектована на друге коло.

Кількох українців Русол намагався підписати під закриття трансферного вікна, але вони обрали інші клуби. Легіонерів, враховуючи обстріли Дніпра, ми навіть не намагалися підписувати.

– Про третє місце вже не мрієте?

– Ми відстаємо від Кривбасу на дев’ять очок за чотири тури до фінішу, тому потрібно бути реалістами. Навіть у разі перемоги над Кривбасом буде дуже складно компенсувати таку велику різницю. 

Тим більше, в нас дуже складний календар, той самий матч із Шахтарем, який зараз усіх виносить, плюс складні виїзди в Олександрію та Одесу з Чорноморцем. Ніхто очки нам дарувати не буде. Сподіваємося, що четверте місце займемо, хоча просто не буде – Рух і Полісся дихають у спину. 

– Що не вийшло в матчі з Динамо? Дніпро-1 вів у рахунку, потім грав у більшості, але на останніх хвилинах програв.

– Думаю, трохи розслабившись, втратили концентрацію, коли вилучили Тимчика, і подумали, що нічия вже в кишені. Іншого пояснення я не бачу. Плюс Динамо випустило п’ять свіжих гравців, які зробили результат гри, зокрема це Бражко і Супряга. 

– Хто перебуває в лазареті Дніпра-1 перед матчем із Кривбасом?

– Піхальонок, Філіппов. Лєднєв під питанням, він не тренувався і поки незрозуміло що з ним. Сарапій пропускає через перебір жовтих. За нашого укороченого складу – це колосальні втрати. Під питанням через дрібні ушкодження участь ще кількох провідних гравців, але прізвища їх розкривати не буду.

– Чому так мало грає Ківінда, якому видавали великі аванси?

– Він не виконує вказівки головного тренера. Дані у Ківінди хороші, але поки що в нього немає поняття про те, як потрібно вибудовувати свою професійну кар’єру. З ним проводять індивідуальні бесіди Селезньов і Максимов. Подивимося, до чого це призведе. Ківінді потрібно переосмислити своє ставлення до роботи. 


sport-express.ua