У ЗМІ з’явилася інформація, що ваш клуб хотів підписати вінгера “Шахтаря” Івана Петряка. Можете підтвердити чи спростувати цю інформацію?

– Так, ми розглядали його кандидатуру. Але Юрій Максимов подивився статистику за останній рік Петряка і сказав, навряд чи він нам допоможе. Тим більше, він не пройшов повноцінні зимові збори. На цьому все й закінчилося. Хіба це цікава інформація?

Два клуби, які борються за чемпіонство, завжди цікаво…

– “Шахтар” не вважає нас претендентами на чемпіонство, я так думаю. “Шахтар” може вважати “Динамо” претендентом на чемпіонство. Можливо, “Кривбас”. Але “Дніпро-1” він не вважає. Тому вони нам дали Олега Очеретька і, в принципі, були не проти дати Івана Петряка.

Учора ввечері в коментарі Sport-express.ua ви сказали, що у клубу є пропозиція щодо Даніеля Ківінди. ЗМІ писали про інтерес з боку американського ФК “Шарлотт”. Можете підтвердити, що саме цей клуб?

– Зараз точно не можу сказати, що “Шарлотт”. Але можу підтвердити, що з МЛС. Найімовірніше, “Шарлотт”. Просто віддавати молодого й перспективного гравця та ще й за ті гроші, які вони пропонували… Ми серйозно цю пропозицію не розглядали.

Як гравець сприймає такі чутки на тлі того, що головний тренер команди Юрій Максимов часто застосовує щодо Ківинди зворотну заміну?

– З ним розмовляє той самий Євген Селезньов. Він пояснює йому як нападник нападнику. Працює над його психікою. Молодий хлопець. Він повинен справлятися з такими моментами і сприймати це адекватно. Його випускають, змінюють і потім знову випускають, але на нього все одно сподіваються.

Його змінюють, можливо, через те, що він не виконував установки, які йому давав Максимов. Максимову не подобалися ці 10-20 хвилин, які він перебував на полі, як він виконував його установки. Це звичайний виховний процес. Він має сприймати його адекватно.

– У ЗМІ навіть пишуть про те, що Ківінда погано грає через неправильний підбір взуття. Як ви сприймаєте таку інформацію? Вона на чомусь базується?

– Жартівливі розмови перетворилися на якусь історію. Не треба їм сильно надавати значення. Можливо, бутси він має поміняти. Якщо кілька разів уже сказали, значить у цьому щось є.

Ви також зазначили, що до кінця сезону не будете продавати нікого, зокрема й Олександра Сватка.

– Вже сезон закінчується у нас, а в Америці сезон трохи інакше побудований. Там у них ще, здається, не закрите трансферне вікно. Точно не можу стверджувати. А в Європу куди і кого продавати зараз, якщо всюди все закрито? Хіба в США відкрите, треба уточнювати.

Були чутки про пропозицію від “Лудогорця” влітку.

– Було. Але не дійшло до того моменту, щоб ми серйозно обговорили. Уже не пам’ятаю з чим було пов’язано. Або захисник нам потрібен був, або бажання самого Сватка. Стільки часу минуло, складно пам’ятати. Пропозиція була, але не склалися карти.

А сам гравець говорить із клубом про бажання піти? Як він сам бачить своє майбутнє?

– Сезон закінчиться, ми сядемо і поговоримо. Тим більше він чотири гри пропустив. Треба зосередитися на тих 9 іграх, що залишилися. А йому потрібно залікувати травму, набрати форму і спробувати допомогти збірній України у разі вдалого проходу на чемпіонат Європи-2024. Розмови про переходи відволікають.

Зараз міжнародна пауза в чемпіонаті, пов’язана з іграми збірних. Як клуб планує її заповнити?

– У нас багато травмованих. Треба, щоб вони залікували травми. Інші гравці роз’їхалися у збірні. Повноцінно проводити контрольні ігри “Дніпро-1” не може. Ми зосереджені на тренуваннях або двосторонніх іграх. Головне – підлікувати травми і щоб ніхто не травмувався. Тому буде тільки тренувальний процес.


ua-football.com