– Завтра в нас дуже важливий та важкий матч. Ми граємо його завдяки доброму виступу на груповій стадії Ліги Європи. В нас є шанс перемогти завтра та – чому б і ні? – пройти до наступного раунду. Звичайно, це буде важко, тому що суперник має дуже сильну команду, сильних гравців. Вважаю, вони змінилися з часу наших попередніх зустрічей. Так, вони не мали офіційних матчів два місяці, але провели підготовку, йдуть першими у чемпіонаті України. Можливо, ми втратили фактор несподіванки, як це було, коли ми вибили їх минулого разу. Маємо показати себе з найкращого боку та уникнути помилок. Пройти далі – дуже важливо для клубу, гравців, фанів, усього Кіпру. В нас попереду 180 хвилин гри, і ми маємо змагатися з першої до останньої. Закликаю вболівальників прийти на стадіон та створити неповторну атмосферу – для нас це дуже важливо. Повторюся, це буде зовсім інша річ, ніж наші попередні зустрічі. Ми маємо бути майже бездоганними, аби пройти далі.

 

– «Дніпро-1» перебуває у кращому стані у порівнянні з першими матчами. Але ж і АЕК став кращим. Порівняйте, хто більше прогресував?

 

– Думаю, обидві команди стали кращими. Коли ми грали влітку, «Дніпро-1» вперше вийшов на поле після 6-місячної перерви. Вони прибули сюди на Кіпр, стикнулися з незвичною погодою, вологістю – все це створило фактор несподіванки, який був, на мене, важливим. Зараз у Ларнаці прохолодно, «Дніпро-1» провів вдало перше коло чемпіонату, набув впевненості. Ми також стали кращими. З минулого літа ми багато працювали і зараз демонструємо кращі результати, ніж на початку сезону. Думаю, нас очікують дві збалансовані гри. «Дніпро-1» має Піхальонка, Довбика, але до них додалися Пеглоу, Матарріта. У них добрі гравці. Але ми маємо боротися, забути попередні матчі проти цієї команди, ігри групового турніру. Маємо забути минуле та концентруватися на завтрашньому матчі, потім – на матчі чемпіонату, а потім – на матчі-відповіді у Кошице.

 

– Яка ситуація з травмованими? Чи зіграють Піріч, Дюрчо, Альтман?

 

– Кенану Пірічу краще. Він у заявці на завтра і, думаю, може зіграти. Дюрчо та Альтман почуваються зовсім трохи краще, але вони ще не тренувалися навіть на полі, тому завтра їхня участь виключена і, напевно, у неділю також вони не зможуть зіграти. Громов поза заявкою на турнір.

 

– Ви зараз потрапляєте до дуже важкого графіку. Наскільки вдається керувати командою?

 

– Так, важко, але в нас хороший склад, хороші гравці, які відчувають відповідальність. Я би хотів, звичайно, мати у своєму розпорядженні більше гравців, аби була змога для ротації. Але для мене завжди найважливішою є найближча гра. І на неї я завжди намагаюся поставити найкращий склад. Наша мета – перемагати у кожній грі протягом сезону. Ми вже проходили таке восени під час групового турніру Ліги Європи. Зараз трохи інакший контекст, але для мене ситуація схожа, і я працюю так само.

 

– У чому змінився «Дніпро-1» у порівнянні з літом? І які сильні якості цієї команди?

 

– Думаю, що модель гри не зазнала великих змін, але вони стали краще фізично, додали у впевненості. Думаю, їх підсилили нові гравці. Вони добре виглядають в обороні, діють злагоджено як команда, і дуже важко створити моменти біля їхніх воріт. Це було у Лізі конференцій, у чемпіонаті і, думаю, завтра теж так буде. Також вони добре грають з м’ячем завдяки наявності Піхальонка та Довбика. Це важка команда, добре виглядає у різних фазах гри, але ми теж стали кращими і маємо боротися. Нас очікують два рівні матчі, і у футболі ніколи не знаєш, що може відбутися.

 

 

scdnipro1.com.ua