Після перемоги над Шахтарем телеграм-канал Дніпрянин взяв інтерв’ю у Почесного Президента СК Дніпро-1 Юрія Берези.

– Прокоментуйте, будь ласка, матч з “Шахтарем”.

– Прихід Юрія Максимова не просто дав нове життя грі “Дніпра-1”, а продовжив процес створення великої команди. “Дніпро-1” був, є і буде постійним учасником єврокубків. Вважаю, що з цим тренером ми зможемо досягнути головної мети – гімну Ліги Чемпіонів на “Дніпро-Арені”, звичайно, після перемоги у війні.

Була не гра, а шахова комбінація, гра у футбольні шахи. Юрій Вільйович використав усі сильні сторони клубу. Всім відомо, що на сьогодні “Шахтар” – один з найсильніших клубів України, в першу чергу фінансово. Але робота тренера вийшла на перший план: його установки та завдання гравцям, це спрацювало і перемогли. Головний тренер “Дніпра-1” – гарний футбольний шахіст, мотиватор і приємна людина. Я знав Максимова, як гравця, але тепер знаю як і тренера. Впевнений, що за ним велике футбольне тренерське майбутнє. І свої кубки Максимов ще підніме над головою і не тільки в Україні.

– Про що розмовляли з Максимовим до і після матчу?

– Ми з ним на постійному зв’язку. До матчу пожартував, щоб передав гравцям, якщо не переможуть, то поїдуть у першу штурмову роту (сміється).
Після матчу просто подякував йому за перемогу і попросив, щоб він подякував хлопцям за витримку, змістовий футбол та перемогу.

У нас була чорна смуга, пов’язана з попереднім тренерським складом, рішення щодо призначення якого було невдалим. А ось зараз є тренер, що відповідає духу команди. Такими ж були Михайленко і Йовічевіч. “Дніпро-1” – це команда Максимова. Він – один з кращих варіантів, що у нас були перед призначенням, вважаю, що за ним майбутнє.

– Що відчуваєте, коли бачите “Дніпро-1” на першому місці у таблиці?

– Хочу всім скептикам нагадати, що 6 років тому ми грали першу гру проти “Буковини” у кубку України. Тоді сказав, що через 5 років від створення команди будуть єврокубки, а через 10 – Ліга Чемпіонів. Я ж не збрехав. Відчуваю гордість, що дотримався обіцянки рідному місту. Після вчорашнього матчу, в мене душа співає.

Мало людей взагалі, хто спочатку повірив у наш проект, ви (ТГ-канал “Дніпрянин”) були серед них. Хто міг повірити, якби 6 років назад сказали, що будемо перемагати “Шахтар” 1-3? Причому, у нас досі у складі є Когут, Юрчук. Той же Рубчинський, який, щоправда, тоді ще м’ячі подавав (сміється). Він скільки страждав від травм, а зараз він в основі команди, на головних ролях.

Завдяки таким як ви й нашим вболівальникам, “Дніпро-1” був, є і буде. Спочатку про “Дніпро-1” писав гарне лише Дніпрянин. А тепер заголовки: “Дніпро-1” неочікувано переміг “Шахтар”.

– Ви почали знову з’являтися на Дніпро-Арені та результати команди пішли у гору, це на фарт?

– Звичайно (сміється). Може моя присутність – це додатковий важіль для команди.

Почав і на базі у Придніпровську з’являтися, граємо з тренерським штабом у футбол, там такі “заруби” бувають, що іноді майже на бійки доходить, але все в межах взаємоповаги, звісно. Адміністрація грає проти тренерського складу. З поверненням президента одразу порядок з’явився.

– Бачив на світлинах, що з вами грає і Євген Селезньов, які відносини зараз з ним?

– Та куди ж дітися від нього? Він після 24 лютого змінився, як і більшість країни. Якщо він раніше щось не розумів, то зараз він – патріот, волонтер та багато допомагає війську.