Федерація футболу України підбиває підсумки акції, організованої для вболівальників напередодні товариського матчу національної збірної з командою Норвегії. Нагадаємо, ми запропонували шанувальникам українського футболу поставити запитання чотирьом гравцям нашої збірної − Андрію Пятову, Андрію Богданову, Роману Безусу та Роману Зозулі.

 

Сьогодні пропонуємо вашій увазі відповіді нападника збірної України та дніпропетровського Дніпра Романа Зозулі.

 

— Який в тебе настрій перед початком другої частини сезону?

— Бойовий, звичайно. Дніпро досяг хорошого результату. Хочеться, аби ми продовжували в такому ж дусі. Чекаємо на відновлення сезону, і, гадаю, все буде добре.

 

— За рахунок чого, на твій погляд, Дніпру вдалося досягти такого прогресу?

— В першу чергу, за рахунок згуртованого колективу і великої самовіддачі.

 

— В першій частині сезону ти вдало вписався в схему гри дніпропетровської команди, знову отримав виклик до національної збірної. Немає бажання повернутися до рідного Динамо? Там зараз панічна нестача форвардів.

— Я з дитинства мріяв грати в Динамо. В шість років потрапив до спортивної школи київського клубу, в якій і отримав футбольну освіту. Але так склалося, що перейшов до Дніпра і зараз мені в дніпропетровській команді дуже комфортно. Дружний колектив і взагалі, все влаштовує. Якщо відверто, не хочу зараз повертатися.

 

— Серед провідних вітчизняних команд, Дніпро є чи не найбільш українським футбольним клубом. Наприклад, в матчі з ПСВ в Нідерландах в рамках Ліги Європи брали участь сім українців. Яке твоє ставлення до великої кількості іноземних гравців у наших командах?

— Нам, українцям, зокрема тим, хто виступає в єврокубках, звичайно хочеться, щоб грали українські футболісти. Але це все залежить від тренера. Він визначає склад, обирає футболістів під свою модель гри. Звичайно, хотілося б, щоб в командах було більше українців − від цього стане сильнішою національна збірна. На мій погляд, 3 легіонери і 8 українців в основному складі кожної з команд − гарний варіант.

 

ffu.org.ua