Напередодні матчу у Харкові проти Металіста-1925 з клубною прес-службою поспілкувався голкіпер СК Дніпро-1 Ігор Варцаба.

 

— Ігор, для тебе харківський Металіст це не просто суперник, адже ми пам’ятаємо, що саме проти старого Металіста і у складі Дніпра ти дебютував на рівні прем’єр-ліги. Згадаєш ту гру?
— Звичайно, той матч у пам’яті стоїть окремо. Це була моя перша гра на вищому рівні, та ще й з такою командою. Грали у Харкові, був повний стадіон. Мені дуже хотілося перевірити свої можливості на рівні такого суперника. А так трапилось, що я незадовго до матчу узнав, що буду грати, тому не було особливо часу переживати та себе накручувати. Потрібно було зібратися психологічно, і вийти та спокійно відіграти.

 

— І які були емоції перед, під час і після матчу?
— Ми ту гру програли, але вийшли заряджені і дуже бажали перемогти. Приємно було, коли перед матчем прийшли вболівальники і підтримали і мене особисто, та і всю команду. І на полі старші товариши по команді підтримували мене весь матч.

 

— Позаду вже перше коло чемпіонату країни у другій лізі, є можливість трохи проаналізувати ситуацію. Хто з суперників найбільше за інших запам’ятався?
— Знаєте, не хотілось би окремо виділяти одну команду, У нашій групі є шість-сім команд, які на горі турнірної таблиці і всі вони приблизно одного рівня. Але все одно, дуже багато залежатиме саме від нашої гри. Якщо ми будемо правильно налаштовуватися, виходити і показувати той футбол, який хочуть бачити наші тренери і вболівальники, то нам не потрібно буде дивитися на ті команди, що грають проти нас.

 

— Розбирали цей матч? Вже проаналізували чому саме не вдалося пробити оборону суперника?
— Так, гру розбирали і тренерський штаб вказав нам на недоліки і помилки, коли ми щось робили неправильно. Іноді поспішали, десь не вистачало вдачі, адже ми два тайми грали на чужої половині поля, але у підсумку ми поступилися. Все ж таки, вважаю, що у першу чергу нам просто не пощастило.

 

— Попереду матч проти Металіста-1925. Ця гра буде викликати зацікавленість і у спеціалістів, і у вболівальників, причому не тільки Харкова та Дніпра. З якими думками їдете до Харкова, і за рахунок чого Дніпро-1 може досягти позитивного результату?
— З нашого боку гра буде тільки на перемогу, адже ми не маємо права поступатися у двох матчах поспіль.

 

— Немає після гри проти Миру настрою, що може щось пішло не так?
— Ні, навпаки. Мир нас, як кажуть, своєчасно завів. І тепер нам потрібно перемогати.

 

— Для виходу до першої ліги достатньо буде і другого місця у турнірній таблиці. Наскільки важливо займати перший рядок?
— Будь-який професійний спортсмен мріє займати тільки перші місця, і ми в цьому не виключення. Потрібно набирати очки у кожному матчі і так, крок за кроком, будемо іти до своєї мети.

 

— У складі Металіста-1925 грає кращий снайпер першості Сергій Давидов, який не залишає поле без голу. У захисту Дніпра-1 є якась протиотрута, щоб не дати забити цьому нападнику?
— Можу сказати, що ми зі свого боку зробимо усе можливе, щоб запобігти небезпечні моменти біля наших воріт, і не тільки від конкретно Давидова, а і від всієї команди-суперника в цілому.

 

 

Пресс-служба СК Днепр-1