У суботу, 21-го травня СК «Дніпро-1» повинен був грати останній матч чемпіонату проти ФК «Олександрії». Але агресія російської федерації проти України змінила усі плани.

  Ще 10-го вересня 2021 року, після закриття трансферного вікна,  я написав свій прогноз виступів новачків команди. Перед ознайомленням з цією статтею, обов’язково ознайомтесь з попередньою, у якій я надав ці прогнози. Більшість з них були довгострокові, але вже можна робити попередні висновки, де я вгадав, а де взагалі мимо цілі.

– Євген Паст

Прогноз: Если и будет появляться на поле в официальных матчах, то крайне редко. Есть еще вариант, что что-то одновременно случиться с Кожокару и Юрчуком (травма или очень плохая форма), но вероятность этого события крайне мала. Закончит этот сезон в Днепр-1, а летом будет искать себе новую команду в арендном или постоянном формате. Продления контракта не будет.

Підсумок: Зовсім не грав, покинув команду взимку. Прогноз вважаю цілком вдалим.

– Валентін Кожокару

Прогноз: Полсезона на адаптацию и борьба з Юрчуком за место в основе, 1-2 хороших сезона в команде первым номером, после чего переезд в более сильный чемпионат, как платный трансфер.

Підсумок: На адаптацію знадобився лише місяць, все інше поки йде за планом (інтерес та тимчасова оренда до Феєнорду, хоча і без практики, це підтверджує). Кожокару чекає гарне майбутнє та виклик до збірної Румунії.
 

– Микита Кравченко

Прогноз: Успешная годичная аренда, постоянная игровая практика (не важно, в основе или выход на замену). Дальше у него заканчивается контракт с Динамо, но сомнений насчет его не продления у меня мало. Задача же Днепра – продлить эту аренду и оставить его в команде.

Підсумок: Микита Кравченко став основним гравцем команди, тому оренду вважаю успішною.  У воєнний час про повноцінний викуп, на жаль, мова не йде.

– Нельсон Монте

Прогноз: Адаптация в первой половине сезона, небольшое количество игрового времени в случае отсутствия травм или дисквалификаций у конкурентов. Во второй половине сезона, основной игрок в паре со Сватком.

Підсумок: Монте отримував свій ігровий час вже у першій половині сезону та все йшло до того, що він стане основним гравцем команди Йовічевіча.

– Валерій Лучкевич

Прогноз: Валера наберет хорошую форму и будет получать достаточное количество игрового времени и даже отдаст несколько голевых передач.

Підсумок:  Лучкевіч програв конкуренцію Кравченку, але отримував свої хвилини, виходячи на заміну та навіть встиг віддати одну гольову передачу. Перший прогноз, який вважаю не зовсім вдалим.

– Невен Джурасек

Прогноз: Хороший ровный сезон, стабильный игрок основного состава. Аренда будет продлена или полноценно выкуплен клубом. Судя по возрасту, возможно получиться выгодно продать.

Підсумок: Вгадав з прогнозом на всі 100%. Багато хто ставив Джурасека на третє місце у рейтінгу кращих після Довбика та Піхальонка.



– Олексій Гуцуляк

Прогноз: Игрок основы в первом сезоне, один из лидеров команды во втором сезоне. 5-7 результативных действий за сезон по системе гол+пас.

Підсумок:  Гуцуляк став основним гравцем команди та набрав 5 балів по системі гол + пас (4+1). Виклик у збірну України говорить про гарний ріст Олексія та усі передумови, щоб стати лідером команди на рівні з Довбиком та Піхальонком (у випадку, якщо вони звісно залишаться у команді).

Назарій Русін

Прогноз: При здоровом Довбыке почти не будет играть, если и отметися результативными действиями, то до 3-х включительно. Возможно, будет отозван обратно в Киев зимой.

Підсумок: Повністю прочитана доля Назарія ще ранньою осінню. Так і сталося, як гадалося.

– Владислав Дубінчак

Прогноз: Выдаст один из лучших своих сезонов за всю карьеру, останется в команде на постоянной основе, получит вызов в сборную Украины.

Підсумок: Поки що лише 1/3. Владислав дійсно видав свій кращий сезон (пів сезону) за кар’єру. Але про виклик у збірну, а тим паче про повноцінний перехід до «Дніпра-1» говорити рано, шанси невеликі.

– Маріо Чуже

Прогноз: Чередования шикарных матчей с серыми, 7-10 результативных действий за сезон по системе гол + пас. Возвращение в Динамо Загреб и дальнейшая продажа в клуб из нижней половины в одной из топ-5 лиг мира.

Підсумок: Моя найбільша помилка. Маріо грав мало та дійсно якісних матчів майже не показував, хоча і набрав 4 бали по гол+пас. Для часу, який він провів у цьому сезоні, це непоганий результат. На жаль, зараз Маріо – гравець дуже глибокого резерву у «Динамо». Весною ми мріяли, щоб він залишився, а взимку вже – щоб він швидше пішов.

– Олександр Піхальонок

Прогноз: Лидер команды, будущий капитан команды и игрок сборной Украины. За этот сезон оформит больше 5 ассистов.

Підсумок: Все з переліку зійшлось з реальністю. Піха доріс до гравця рівня збірної України.


Замість висновку:

  Перша стаття  від мене з початку війни та перша  стаття на футбольну тематику на українській мові.  Сподіваюсь, що Україна переможе, відбудується та наш улюблений СК “Дніпро-1” буде прославляти Дніпропетровщину у Європі та у всьому світі. Телеграм-канал “Дніпрянин” поступове повертається до звичного ритму та з нетерпінням чекає новин про проведення нового сезону УПЛ. 

  Друзі, вірте в перемогу над орками, вболівайте за “Дніпро-1” та залишайтесь з “Дніпрянином”! Посилання на цей раз не залишаю, ви і сами знаєте де мене можна знайти.  Усім наснаги та мирного неба над головою!