— Вітаю команду з перемогою. За результатом вона здається легкою, але можу запевнити всіх, що це не так. Маріуполь — команда високого рівня, технічна, обучена, яка може на невеликому просторі знайти хороше рішення і розвинути атаку. Вона незаслужено перебуває на тому місці у таблиці, де є. Для нашої команди був виклик сьогодні — завершити цю частину сезону перемогою. Ми виконали завдання, яке ставили перед собою. Це дійсно для нас великий кайф отримати три очки. Але минуло лише 18 турів. Не знаю команду, яка виграла чемпіонство або пішла до Ліги Європи після 18 турів. Наступила лише тимчасова перерва. Хочемо бути міцні та спокійні у думках. Йдемо на заслужений відпочинок побути з рідними, набути нових сил та енергії, аби другу частину продовжити у тому ж дусі.

 

— Ходять чутки, що Довбик може взимку змінити клуб…

 

— Це запитання не до мене. Не хочу втрачати енергію на те, що не можу контролювати. Є керівництво клубу, яке приймає рішення. І сам гравець має також свою думку. Команда грає для нього і він вдало грає для команди. Це синергія його та команди.

 

— Але ж президент дослухається до вашої думки?

 

— Звичайно, я хочу, щоб він залишався тут, скільки може, і будувати клуб разом з ним. Знаємо, наскільки він є важливим, хороший форвард, яких мало у Європі. Кожен тренер хоче мати у команді такого футболіста, щоб досягати цілей. Мені потрібні футболісти, які роблять різницю.

 

— Ви налаштовані зробити Дніпро-1 третьою силою, незабаром у Прем’єр-лізі опиниться Металіст. Тобто можна очікувати підвищення конкурентоспроможності та рівня чемпіонату?

 

— Чемпіонат зростає, а команди, що зайдуть наступного сезону, викликають ностальгію. Вболівальники це полюбляють, як і дербі, що були у минулому. Але ми живемо зараз, і мене не цікавить ані минуле, ані навіть майбутнє. Живу сьогодні.

 

— Ви кажете, що рівень чемпіонату підвищується, але результати єврокубків свідчать про інше…

 

— Цього року вийшло таким чином. Можливо, це тимчасова ситуація. Треба бути позитивно налаштованим і робити висновки, чого не вистачає командам. Кожен має свою проблему. Мене цікавить лише Дніпро-1 та його вболівальники. І ми прогресуємо, бо прагнемо до цього. Я бачу команду мотивовану на тренуваннях, коли їх ніхто не бачить: коли йде дощ, сніг, коли футболісти, що не грають, пашуть і хочуть довести тренеру. У цьому фішка — колектив допомагає тобі вилізти, проявити з найкращого боку. Я сказав хлопцям: усі, хто брав участь у чемпіонаті, є важливими. Вони хочуть прогресувати, а не копирсатися на місці. Не задовольнятися. Ти нічого сьогодні не зробив остаточно. Це тимчасова ситуація. Треба йти своїм шляхом, триматися один за одного та шарашиити вперед

 

— Коли команда виходить з відпустки, і як будуватиметься підготовка?

 

— Ми зберемося 17 січня. Перша частина відпустки буде пасивною, а потім вони отримають програму, за якою готуватимуться до перших днів зборів. Користуючись нагодою, вітаю усіх з наступаючим Новим Роком. Бажаю багато благополуччя, душевного спокою, здоров’я!

 

 

scdnipro1.com.ua