— Команда працювала дуже добре, з точки зору мотивації досконало. Негативом є травма Логінова. Ще не знаємо, що саме покаже МРТ, але вчора я зблизька бачив той епізод, і воно не виглядало добре. Сподіваємось, що це не буде важко. Це є дуже великою втратою для нас з точки зору лідерських якостей, адже він – капітан команди.

 

Загалом, тренування проходить нормально, хіба що підвела погода. Поля тут ніколи не були гіршими – усі можуть з цим погодитися. Як кажуть, тут сніг пішов вперше за 25 років, і організатори не можуть швидко відновити поля. Звичайно, що для команди, яка полюбляє контроль м’яча, шукати дірки, контролювати темп гри, хороше поле завжди потрібно.

 

Цей збір ми завершили контрольним матчем і після невеликого відпочинку повернемося сюди. Маємо ще 13 днів роботи, після чого 23 лютого повернемося до Дніпра готуватися до гри з «Десною».

 

— Сьогодні візуально здалося, що перемога далася легко. Чи є вже розуміння між лініями?

 

— Звичайно, вдосконалюємо порозуміння між лініями: оборонців з опорним, «вісімок» з вінгерами та нападаючими, латералей з опорним, «вісімками» та вінгерами. Відпрацьовуємо всі сегменти гри. Це все можна робити на зборах, щоб надалі бути агресивними, вертикальними, домінувати та мати ініціативу з м’ячем. А щоб мати м’яч, його потрібно спочатку забрати. Мусимо вдосконалювати менталітет з кожним днем. Інтенсивність вправ на тренуваннях та дій футболістів є справжнім кайфом, який я отримую. Якщо буде так – будемо конкурентноздатними.

 

— Як вам новачок Роман Вантух? Ви його сьогодні дуже підбадьорювали…

 

— Він є корисним у різних зонах, має інтелект. Здається, що він тут вже давно, коли насправді лише 2-3 тижні. Має технічну обученість – помітно, з якого він клубу прийшов. Він дуже швидко сприймає вказівки. Так само швидко команда сприйняла іншого новачка Марка Гуаля. Він підходить до пресингу, контратак, агресивної гри. Додає з кожним днем, і команда це бачить. Він допомагає команді, а команда — йому.

 

 

scdnipro1.com.ua