— Дуже важкий матч для обох команд. Гра повинна була сподобатися вболівальникам, бо вони побачили протистояння двох команд, які не хотіли закриватися, не грали в «автобус», а діяли на перемогу. Ми у першому таймі намагалися грати через контроль м’яча і зміну флангів, в перший раз використовуючи таку схему гри з тих виконавців, що у нас залишились, бо у нас зараз багато дискваліфікованих і травмованих гравців. Побачивши, що «Колос» діятиме у три центральних захисники, то ми зрозуміли, що не помилилися і ця наша схема вийшла оптимальною. Без м’яча три наших нападники високо пресингували їх центральних оборонців, а дві наші вісімки потрапляли на Богданова і Мілька, а на флангах наші латералі  йшли на опонентів, тому гра нам вдавалася, і в цілому ми контролювали хід зустрічі. Загалом, можу констатувати, що ми цілком заслужили це одне очко у матчі, і навіть мали момент у компенсований час закрити гру, коли шанс був у Чуже, але, в цілому, повинен привітати хлопців за цю гру. Дуже важкий матч був, і ми це знали, адже розуміємо, що «Колос» б’ється за місце у єврокубках, і їм потрібна була перемога, тому очікували штурму від суперника, а ми шукали в цей момент шанси у контратаках. Повторюся, хороша для нас нічия, і я бачу в команді світлу дорогу, яка наддасть нам мотивацію рухатися вперед.

 

— Чому не грав сьогодні Білл?

 

— Тому що зіграв Цуріков. У такому матчі дуже важливим був його досвід. У нього на фланзі опонентом був Кравченко, який багато діяв на атаку і на цій позиції на даний момент відповідальність Цурікова, як латераля, є кращою. Білл зараз у фазі адаптації, і нам потрібне з ним терпіння. Ми говоримо про дуже талановитого футболіста, який принесе нам користь, але коли треба більше захищатися він ще не готовий до такої гри.  Він ще буде мати шанс у наступних матчах.

 

— Команда ще бореться за місце в єврокубках?

 

— У нас відрив у 12 очок, якщо я не помиляюся, і лишається лише 4 матчі.  В мене така природа, що поки є математичні шанси, то я б’юся і нікому не даю метру трави на полі. Коли остаточно вже шансів не буде, то переорентуємося на інші цілі. Але все одно вважаю, що команда показує хороший футбол, характер, дисципліну. І бачите, що ми сьогодні використали нову схему, і команда показала себе так, що мене все це тішить. Хороше для нас очко з суперником, що б’ється за Європу, а значить і ми від цього досить близькі.  Можливо, нам зараз туди і зарано, але подивимося на наступний рік, коли у нас буде більше часу і повноцінні передсезонні збори.

 

— І все ж таки, наскільки у заключних матчах ви плануєте використовувати молодь і новачків-бразильців?

 

— На першому місці у нас інтереси команди, а потім вже власні інтереси. Кожен матч дуже важливий, і немає такого, що тут ти вирішуєш завдання, а в іншій грі – ні. Ми граємо оптимальним складом, по якому я приймаю рішення особисто, і це дуже непросто. Той же Вагнер дуже добре працює на тренуваннях, створює конкуренцію, але на кожну гру є свій тактичний план, є певний профіль гравців у суперників, що змушує тебе ставити відповідних виконавців у своїй команді. Всі ці футболісти мають з нами контракти і на сто відсотків ще отримають свій ігровий час. Тим більш, у нас після кожного матчу є травмовані і дискваліфіковані. І цей матч не став винятком, адже ми через травми продовжуємо втрачати гравців. Подивимося у найближчі дні, що скажуть лікарі і тоді вже визначимся із тим, в яким складом готуватимемося до матчу проти «Минаю».

 

 

scdnipro1.com.ua