— Маємо привітати «Рух» із сьогоднішньою грою – вони заслужено перемогли. Швидкий гол допоміг супернику набути впевненості, а ми не змогли знайти сил, аби розвернути ситуацію. Після другого голу ми мали пару нагод, аби забити, але потім пропустили контратаку. Дуже важко було сьогодні. Це не є причиною сьогоднішньої поразки, але листопад був дуже непростим для нас. Хвороба нас просто знищила, і це одна з причин. Півмісяця не було тренерського штабу, зараз півмісяця не маємо, кого тренувати. Кожен день випадає по 3-4 гравці. Було 19 футболістів, а зараз 11. Тож, ми не у рівних умовах граємо матчі, які є дуже відповідальними для нас. Але не будемо зараз панікувати. Ми знаємо, що демонстрували у жовтні хороший футбол. Ті матчі продемонстрували, що команда мусить показувати у наступній частині чемпіонаті. Динаміка, що була у жовтні, зникла у листопаді через хворобу. Але сьогодні «Рух» виграв заслужено.


— Ви довго розмовляли з футболістами. Що обговорювали? І чим конкретно невдоволені ви у грі сьогодні?

 

— Сьогодні мав бути інший склад, інша підготовка. Але зранку отримали позитивні тести на ковід у Ді Франко та Тейлора, тож змушені були міняти систему. Декілька футболістів лише учора після хвороби з’явилися на тренуванні. У схемі 4-4-2 було дуже багато простору між лініями, і після довгих передач на Довбика та Хобленка ми не забирали другі м’ячі. Мартинюк був наодинці в середині поля, звідки розганяв контратаки. А наші два опорних Ігнатенко та Кравченко були занадто низько. Команда ніби розділилася на дві частини та не мала гри між лініями. Важко було налагодити це за короткий час. Взагалі, я не люблю грати так у два форварди – більше подобається грати з футболістом під форвардом, між лініями.


— Наскільки «Дніпро-1» зміниться взимку?

 

— Коли команда була у повному складі, зіграна, ми показували хороший футбол, агресивний з домінантною ідеєю. Але хвороба теж мала свою роль. Вона зруйнувала тренувальний процес. Ми тренували останнім часом 12 футболістів. Якщо не тренуєшся якісно, матч не можеш зіграти на такому інтенсивному рівні, як вимагає УПЛ. Напевно, добре, що ця частина чемпіонату закінчилася. Маємо набратися терпіння, додати пару необхідних футболістів і з новим духом виходити на нову частину чемпіонату.

 

— Які проміжні висновки ви зробили після цієї частини сезону?

 

— Сумно для вболівальників, футболістів, тренерів, клубу, що хороша хода у жовтні змінилася провалом. Звичайно, низка негативних результатів впливає на нас. Просто не вистачає футболістів, які б додали нам конкурентоздатності. Пандемія усім клубам додала проблем, але на нас це звалилося одночасно. Ми маємо бути у цьому об’єктивними. Будемо робити висновки, аналіз матчів і з новими силами, зі здоровими футболістами йти до наших цілей.

 

Пресслужба СК «Дніпро-1»