− В першу чергу, маю подякувати керівництву за створені у Белеку фантастичні, чудові умови, ще й у такий непростий час. Маємо хороший отель, харчування, ексклюзивне поле, хороші погодні умови — все, щоб команда максимально була зосередженою на тренувальному процесі.

 

Першу частину турецького етапу зборів ми вже пройши, команда дуже самовіддано працювала, в колективі була дуже хороша атмосфера. Видно, що хлопці усвідомлюють турнірну ситуацію, в якій ми опинилися за підсумками осені. І щоб у підсумку вирішити ситуацію на нашу користь, ми зробили дуже великий крок саме через створення саме нормального внутрішнього середовища. Команда пару днів відпочила, і вже сьогодні повертається сюди з Дніпра. До 11 лютого ми будем тут, буде збільшено навантаження на хлопців, поточні завдання, адже ми виходимо на завершальну стадію підготовки. 3 лютого ми маємо зіграти контрольну гру проти чорногорської Будучності, також до цього зранку гра проти румунської команди, 7 лютого — чорногорська Зета, також ведемо переговори ще по одному матчу, суперник остаточно поки невідомий. Головне — щоб кожен гравець протягом цього циклу зіграв повний матч. В цілому ми намагаємося позитивно себе налаштовувати, адже не все ще втрачено і в нас є час виправити турнірну ситуацію.

 

— Погодні умови у Туреччині зараз непрості, регіони, де проводять збори наші клуби, накрили дощі. Наскільки це завадило під час першого збору?

— В цілому з погодою нам пощастило, лише в останній день ми не змогли зіграти проти сербської Інджії. Отже, погодний фактор нас із колії не вибив, продовжуємо виконувати наш план.

 

— На першому зборі ви зіграли проти двох сербських команд — Спартак та Чукарички. Як ви оцінете їхній рівень?

— Ці команди дуже жорсткі, вони вміють грати на результат, вигризати його. Якщо казати про Спартак, то вони на той момент були дещо в кращій за нас формі, адже тижнем раніше розпочали свої збори. Так, ми не змогли виграти, закінчии матч унічию. Але тут важливішим був не результат, а ігрові зв’язки, побудова гри. Я залишився задоволений матчем, адже він показав, що ми рухаємося у правильному напрямку. Чукарички – теж дуже непроста і сильна команда, посідає четверте місце в чемпіонаті Сербії, ми дуже добре проти них зіграли увесь матч. В нас було заплановане рівномірне навантаження на усіх гравцв від гри до гри, але, знову ж таки, не вдалося зіграти проти Інджії, і це не дозволило у повній мірі протестувати окремих футболістів.

 

— Що скажете про новачків команди Вагнера та Махарадзе?

— Я думаю, що ці гравці мають принести нам велику користь, команда прийняла їх дуже добре, вони вже влилися в робочий процес i мають велику мотивацію довести, що ми можемо повністю розраховувати на них у складні моменти.

 

— Які позиції ви ще плануєте посилити до завершення паузи?

— Думаю, що наразі пріоритетна позиції — це правий захисник. Незабаром має буде вирішеним це питання, щоб новачок мав час якнайшвидше адаптуватися в колективі і до умов чемпіонату. В нас є кандидати, і ми днями приймемо рішення.

 

— Першим суперником Дніпра-1 у весняній частині буде Інгулець. Наскільки вас цей факт турбує чи може заспокоює?

— Не турбує і не заспокоює. Ми максимально зфокусовані на нашій грі. Кожен матч для буде як фінал. Ми в такій ситуації, коли маємо викладатися у всіх іграх.

 

— Як прокоментуєте ситуацію, яка створился навколо Сергія Кравченка?

— Це легенда клубу, яку я дуже поважаю. Він був, фактично, моєю правою рукою у роздягальні. Але є футбольні закони, коли тренер інколи мусить приймати найгостріші, непопулярні і не дуже гарні рішення. Для того й тренер, щоб думати про нові проекти, нові механізми, нові зв’язки. Ми говорили із Сергієм, він сказав, що ще хоче пограти на високому рівні. Я йому бажаю всього найкращого і запевняю, що двері клубу Дніпро-1 завжди будуть для нього відкритими.

 

— Ви вже знайшли людину, яка може замінити Кравченка в якості лідера роздягальні?

— Ні, замінити Сергія дуже важко, такої людини реально я зараз не бачу, хоча є деякі гравці з натяком на лідерські позиції. Власне, саме в такій стресовій ситуації має знайтись той, хто матиме авторітет серед гравців і на кого зможе спиратися тренер.

 

 

footboom.com