— Юрію Миколайовичу, почнемо з банального питання, яке в наш час як ніколи актуальне. Як у вас справи?

 

— Слава Богу, все гаразд. Знаходжусь у Дніпрі.

 

— Де зараз знаходиться команда «Дніпро-1»?

 

— Частина адміністрації займається формуванням нового підрозділу національної гвардії під назвою «Дніпро-1». Я став командиром цього підрозділу з активної фази війни.

 

— Що з футболістами-легіонерами «Дніпра-1»?

 

— Нами було зроблено все можливе, щоб легіонери на чолі з головним тренером Ігорем Йовічевічем виїхали за межі України. На території Євросоюзу ми організували штаб підтримки України, ЗСУ, зокрема підрозділи «Дніпро-1». Ігор Йовічевіч разом із нашими легіонерами та клубом «Динамо» Загреб створили пояс підтримки «Дніпру-1», місту Дніпру та ЗСУ.

 

— Евакуація легіонерів пройшла спокійно?

 

— У нас все пройшло організовано. Як кажуть, без шуму та пилу.


— Де перебувають українські футболісти «Дніпра-1»?

 

— Решта команди знаходиться на території України та займається волонтерськими проєктами. Усі українські футболісти на місці. Чинний президент клубу Максим Береза вступив у підрозділ рядовим.

 

— З футболістів «Дніпра-1» хтось вступив до однойменного підрозділу Нацгвардії?

 

— Є такі, але поки що давайте без прізвищ. Футболісти разом із підрозділом проходять зараз бойову підготовку на полігоні.

 

— «Альмерія» орендувала у «Дніпра-1» захисника Нельсона Монте. Які ще легіонери підписали контракти з іншими клубами?

 

— По-перше, всі наші легіонери та функціонери, включаючи головного тренера, хочуть залишитись у Дніпрі-1. Жоден з легіонерів не сказав, що хоче покинути клуб і розірвати контракт. Вони чекають на нашу перемогу, роблять все для цього і хочуть у складі «Дніпра-1» здобути ще не одну нагороду. Вони повірили в наш проект, головного тренера та керівництво.

 

— УЄФА дозволив укладати гравцям українських клубів тимчасові контракти з іншими командами на час війни.

 

— Абсолютно вірно. Йовічевіч саме займається цим, щоб усі футболісти були задіяні в клубах і мали ігрову практику, поки ми не наб’ємо морду москалям. Питання працевлаштування наших легіонерів ще відкрите. Ближче до кінця тижня зможу надати більше інформації. Ведеться велика робота. Ми зважаємо на побажання всіх гравців. Але повторюся, коли закінчиться війна, ми розраховуємо на всіх наших футболістів.

 

— Розкажіть, як ви дізналися про початок війни?

 

— Мене війна застала ще 2014 року на чолі батальйону «Дніпро-1». Події 24 лютого мене застали вдома. В принципі, для мене це не стало несподіванкою, я очікував на загострення. Війна розпочалася ще у 2014 році. Активних бойових дій не було лише тому, що ми їх зупинили тоді на кордонах Донецької та Луганської областей.

 

— Тобто, для Вас не стало несподіванкою повномасштабне вторгнення?

 

— Слухайте, а відкушений Крим та частина Донецької та Луганської області — це що не війна? Справа в тому, що західний світ проковтнув те, що зробив путін у 2014 році, і ми отримали загострення у 2022 році. Це загострення хвороби плішивого ідіота [путіна]. Коли я кричав у 2014 році, що ми воюємо з росіянами, Київ, Харків, Чернігів думали, що ми брешемо. Тоді довкола мене був проплачений російський хайп. Скажу чесно, я очікував загострення війни 23 лютого, бо ці дебіли мають червоні дні календаря, як у жінок. Це збіговисько зібралося під ідеологією неіснуючої імперії, яку збудували комуністи. І вони продовжують використати риторику комуністів. Але між комунізмом та фашизмом стоїть знак рівності. Хоча чомусь фашизм засудили, а комунізм ні. Найбільша наша проблема в тому, що з 1991 року ми хихикали і думали, що все розсмокчеться. Росія називає себе 1/6 частиною суші, але це Мордор — чиряк на тілі землі. Всі думали, що він розсмокчеться, але він тільки наривав і згодом розкрився. Україна зараз є воїном світла, який захищає весь світ від темряви.

 

— Як ви вважаєте, коли закінчиться війна?

 

— Ми переможемо, коли повністю розіб’ємо орків, а б’ємо їх досить успішно на всіх фронтах. Це питання часу. Я не маю жодного сумніву, що Україна переможе. На початку війни всі міжнародні агенції, інститути та інституції давали Україні максимум три дні на опір. Орки взагалі до нас везли комплекти парадної військової форми, щоб пройти по Хрещатику переможним парадом. Проте на сьогоднішній день український народ разом із ЗСУ дають таку відсіч оркам, що їхній Мордор скоро пропаде. Хоча знаєте, недобре кривдити орків (мається на увазі з фільму «Володар кілець» — прим.автору). Дебіли, які довірилися путіну, набагато гірші за персонажів фільму.

 

— путін може використати ядерну зброю?

 

— Як ми можемо відповідати за хворого дебіла, який має ядерну кнопку? Він може зробити все. Він уже й так зробив максимально з того, що міг. У ХХІ столітті в європейській країні по європейським містам луплять «Гради», «Калібри», «Тополя» та решта зброї. Яка вам ще потрібна атомна війна? Хіба це не ядерна війна, коли в Маріуполі якийсь дебіл дає команду бити по пологовому будинку? Для мене це гірше за атомну війну.

 

— Оцініть дії Заходу у цій ситуації. Чому вони не закриють нам небо і не дадуть винищувачі та системи ППО, щоб ми могли його закрити?

 

— Я не хочу критикувати Захід. У 2014 році, коли нас накривали в Іловайську «Градами», «Ураганами», «Смерчами», «Точкою-У», фосфорними боєприпасами, ми не могли повірити, що країни Європи нам дадуть навіть каски. Тому що путін тоді сказав фрау Меркель, що у нас немає війни — «нас там немає». Але зараз Захід нарешті усвідомив — те, що зараз відбувається з Україною, може повторитися з країнами Балтії, Польщею, і їм все одно доведеться воювати з Мордором. Вони зрозуміли, що краще допомогти Україні вистояти, або війна прийде на їхню територію. Хоча війна вже прийшла на їхню територію.

 

— Що ви маєте на увазі?

 

— Громадяни Туреччини зараз перебувають у мечеті Маріуполя. Коли плішивий групенфюрер наказує і війська Мордора б’ють по мечеті, хіба це не удар по блоку НАТО? Коли під Києвом убивають громадянина Америки, журналіста, котрий не воює, хіба це не удар по країнах Заходу?

 

— Чому путіна й досі ніхто не вбив?

 

— Мокшани завжди були бздунами. Хочу згадати один старий анекдот з минулого століття, і ви все зрозумієте. «Прийшли селяни бунтувати до пана. Стали навколішки перед панським ганком і бунтують. Тут вийшов пан і каже: «Пішли геть звідси!». Вони розвернулися та пішли». У них немає нації, вони не мають духу, вони не воїни. Вони можуть лише стріляти у спину, вбивати у «зелених коридорах», але це не чоловіки. Вони не мужні українські воїни. Мокшани ніколи не були воїнами.

 

— росія розпадеться після війни?

 

— росія буде знищена. Мордор впаде.

 

— Ви очікували, що Олександр Алієв вступить до лав тероборони?

 

— Я був постійним критиком Алієва за його ставлення до Йожефа Сабо на початку війни, коли він сказав: «Якщо хочеш, бери автомат і воюй». Але тепер я абсолютно змінив свою думку щодо Алієва. За часів, коли моя країна в небезпеці і їй тяжко, я ціную кожен вчинок. Порівняйте вчинок Алієва та педераста Ківи, який втік і зрадив країну. Знімаю капелюх перед Алієвим, він молодець. Так має робити кожний українець. Зараз не має значення, хто ти етнічний українець, або ні. Сьогодні створюється українська нація.


— Що скажете про Анатолія Тимощука, який продовжує працювати у «Зеніті» і не висловлює своєї позиції про війну з росією?

 

— Тимощук — це падаль, непотрібна ланка в еволюції. Він собою нічого не уявляє. Це запроданець. Зачекайте, він ще отримає своє. В нього вже немає футбольного майбутнього. Максимум, що він може робити — тренувати орків. У них там чавуну багато. Гратимуть чавунними м’ячами, а Тимощук їх тренуватиме.

 

— Ще один наш заробітчанин Іван Ордець також продовжує грати за московське «Динамо».

 

— Я просто знаю, як зараз працює орда по землі, яка народила цю паскуду (Ордець родом із села Ближнє, Волноваського району. Волноваха повністю знищена російськими військами, — прим. автора). Нехай цей недолюд [Ордець] подивиться, що орки там роблять. Які тут можуть бути коментарі? Твоя земля горить, її палять, а ти падло сидиш там і мовчиш!

 

— Де зараз Ігор Коломойський? Після початку війни його не чути.

 

— Він перебуває на своєму місці у Дніпрі і нікуди не поїхав.

 

— Що він робить?

 

— Він займається обороною країни. Сьогодні кожен собі визначає, громадянин він чи ні. Хочу звернутися до бздунів, які поїхали захищати Україну від нападу на західний фронт та до керівництва держави. Керівництво країни має видати указ, щоб мобілізувати всіх захисників західного фронту, але не до збройних сил, а створити команди, які розбиратиму завали в найбільш постраждалих місцях — Київ, Харків, Маріуполь. Дехто робив флешмоб, що хтось не висловив своєї позиції щодо війни. У свою чергу, я пропоную всім українським клубам створити свої добровольчі батальйони. Вони здатні це зробити. Включити їх до складу ЗСУ, нацгвардії та показати, хто що може!

 

— Як оціните дії Володимира Зеленського під час війни?

 

— Зеленський — мій президент! Також хочу сказати, що знімаю капелюх перед кожним українцем, який зараз перебуває у лавах ЗСУ, Нацгвардії, тероборони, волонтерських рухів та робить все для перемоги України! Чекаємо, коли ми зустрінемося на мирних полях України.

 

 

fanday.net