— Денисе, як пройшов останній тренувальний збір в Австрії? Чи всю заплановану роботу вдалося виконати?
— Її обсяг виявився великим, зокрема було багато фізичних навантажень. Зважаючи на те, як команда працювала і проводила спаринги, думаю, вона в непоганому стані. Хоча плоди праці буде видно по ходу чемпіонату.

 

— А як оціните свій фізичний стан?
— Вважаю, я у непоганій формі, адже багато було фізичних вправ, бігової роботи без м’яча. На це робився акцент особливо у перші п’ятнадцять днів. Тому загалом цей компонент у команди, вважаю, на хорошому рівні.

 

— Давалося взнаки те, що деякі гравці були задіяні на Євро і приєдналися до команди пізніше?
— Це відчувалося, бо гравців на тренуваннях було мало. Збірників не було днів десять. Їм дали відпочити після чемпіонату Європи. Але останні десять днів ми провели всі разом, тому відсутність збірників не повинна позначитися на команді.

 

— Перипетії єврофоруму в команді обговорювали?
— Трохи так. Представникам інших країн дуже сподобався чемпіонат Європи, цей ажіотаж, атмосфера. Суцільні позитивні враження.

 

— Денисе, здебільшого українські команди готуються до змагань у Туреччині, а тут — Австрія. Чим привабив цей варіант?
— Австрія влітку — ідеальний варіант проведення зборів. Клімат хороший, тренувальні поля чудової якості. Туреччина ж — це неабияка спека, туди треба їхати взимку, а ось Австрія навпаки.

 

— А ми чули, що цього літа там спека теж неабияка…
— Що є, то є. І доводилося у такому пеклі і тренуватися, і грати. Робота в нас така — треба бути готовим до всього.

 

— Що показали спаринги? Є ще якісь пробіли у грі?
— Я вважаю, що команда грала добре, були хороші ігрові взаємозв’язки, тактичні напрацювання. Тим більше, під навантаженнями. На мій погляд, Дніпро до старту готовий.

 

— За своїм ігровим стилем ваші суперники на зборах когось нагадали з українського чемпіонату?
— Щиро кажучи, не звертав на це уваги, адже була важливішою наша гра.

 

— За ці три спаринги команда пропустила один м’яч. Це про щось свідчить?
— Якихось висновків з цього поки робити не треба. Все-таки суперники — не Шахтар з Динамо чи Металіст. Звичайно, приємно, що на зборах мало пропускаємо. Якщо будемо так грати в атаці й обороні й надалі, то це дасть нам змогу добре виступати в чемпіонаті та у Лізі Європи.

 

— Наставник гірників Луческу, зокрема, сказав, що цього року за золото змагатимуться аж чотири колективи…
— Я думаю, що Дніпро за своїм рівнем наближений і до Металіста, і до Динамо. Інша річ, щоб арбітри не судили так, як минулого сезону. Тоді у нас буде набагато більше шансів.

 

— У вашому голосі відчувається образа…
— Це не образа. Просто коли по грі ти бачиш, що маєш у цій зустрічі перемагати, але навіть на нічию не награєш або програєш, — це завжди неприємно.

 

— Стартовий етап для Дніпра доволі серйозний — вдома Таврія, потім виїзд до Запоріжжя, де завжди йдуть принципові протистояння, згодом — вдома донецький Металург. Були якісь особливості підготовки з огляду на це?
— У нас був дуже важкий старт минулого сезону, тому цей ми переживемо (сміється). Справді, поєдинки непрості, тому й важливо зараз добре підготуватися.

 

— Тим паче, тепер, як ніколи, велика відповідальність перед уболівальниками за виступ у Лізі Європи. На вас покладають великі надії…
— Згоден. Для всіх важливо, щоб ми пробилися до групового раунду. Але й у внутрішньому чемпіонаті теж боротимемося за високі місця.

 

Український футбол