Прогноз Sport.ua – 1:2

Для команди Олександра Кучера єврокубковий поєдинок стане першим офіційним у 2023 році. За період зимових тренувальних зборів «Дніпро-1» зіграв вісім спарингів, у яких здобув п’ять перемог, два матчі не виявили переможця і лише в одному зазнав поразки. Досить непоганий результат, щоправда, рівень суперників не був надто високим.

 

Прогноз Football.ua – 2:1

На очах Дніпра-1 команда, звісно, помилилася, зігравши вдома внічию з головним аутсайдером, але навіть після цього клуб із Ларнаки все ще лідер чемпіонату. АПОЕЛ поруч, Пафос та Аріс теж, але саме “жовто-зелені” – головний фаворит змагання так може стати чемпіоном уперше у своїй історії.

 

А тепер згадуємо, як АЕК зіграв із Дніпром півроку тому – до всіх цих посилень та ще явно на спаді. Нехай і не без частки везіння, але кіпріоти обіграли український клуб двічі. З того часу клуб додав, посилився і став близьким до історичного чемпіонства. Дніпро-1 став близьким теж, але чи він відповідає за двома першими пунктами? Не кажучи про те, що лідеру УПЛ потрібно й відігравати відрив, який чітко позначив рахунок першої зустрічі: 1:5.

 

Прогноз UA-football.com – 2:1

Попри те, що дніпряни взимку непогано підсилилися (тепер Кучер зможе проводити ротацію), ми все ж таки вважаємо кіпріотів фаворитами майбутньої гри. Як мінімум першої. “АЕК” нині на ходу. Команда, на відміну від дніпрян, постійно проводить офіційні матчі та навіть здобуває у них позитивний результат, лідируючи у чемпіонаті. І це величезний плюс.

 

“Дніпро-1” на одному подиху провів першу частину сезону, проте ми досі не знаємо, чого чекати від Кучера у другій частині сезону. У молодого наставника поки що не так багато досвіду, а тому й упевнено говорити про якісну зимову підготовку дніпрян ми не можемо. За вдалого збігу обставин українська команда може здобути позитивний результат на виїзді, але все ж їх суперник поки що об’єктивно виглядає фаворитом. Невеликим, але фаворитом.

 

Прогноз Footboom.com

Второй раз за сезон команды сводит жребий, и второй раз у “Днепра-1” повторяется ситуация с отсутствием игровой практики. В чемпионате Кипра не было зимней паузы, поэтому АЕК стабильно проводил официальные матчи. Команда набрала довольно неплохой ход, лишь раз потеряв очки в прошлых пяти играх. Сейчас киприоты уверенно лидируют в турнирной таблице, опережая АПОЭЛ на два очка.

 

В последний раз “Днепр-1” играл официальную игру еще в конце ноября, уступив “Кривбассу”. Затем был месяц чемпионата мира, после чего уже по календарю пошли зимние каникулы. И это большая проблема, потому что никакие контрольные встречи не помогут полноценно подготовиться. Хотя днепряне и старались больше играть, за три недели было сыграно восемь встреч.

 

На фоне этого логично, что АЕК является фаворитом противостояния. Но и “Днепр-1” уже далеко не та команда, которая проиграла прошлую дуэль в одни ворота. Поставлю на то, что обе команды смогут забить. В случае с АЕКом это любимая ставка: в последних пяти матчах она лишь однажды не “зашла”.

 

Прогноз на первый матч 1/16 финала Лиги конференций АЕК – “Днепр-1” дал известный агент Игорь Кривенко:

 

– Мы, конечно, помним прошлогодние августовские матчи этих команд, – говорит эксперт. – Тогда киприоты выбили днепрян из Лиги Европы, одержав две победы с общим счетом 5:1. Однако справедливости ради надо заметить, что “Днепр-1” был не тот, что сейчас. Нынешняя команда – гораздо сильнее, интереснее, имеет более мощный состав. Верю, что в гостях “спортклубовцы” как минимум не проиграют. На 1:1 ставлю.

 

Play-off AEK1