– Василь, взимку з’явилася інформація, що ви могли покинути “Дніпро-1” у статусі вільного агента. Наскільки ця інформація відповідає дійсності і якщо відповідає, то як було прийнято рішення залишитися та поїхати на збори?

– Я сам про це дізнався з новин, як бачите, Андрій Анатолійович Русол вже мав би очолювати “Полісся” або “Карпати”, але він зараз з нами. Все це було неправдою як про нього, так і про мене.

– Як оціните перші збори на чолі з Юрієм Максимовим? Що було у новинку, що вразило? Можливо здивували вправи на піску?

– Гадаю, що добре у футболі є те для футболіста, що кожен тренер дає щось нове як команді, так і кожному гравцю окремо! Щодо піску – склалось двояке враження, з одного боку це добре для нашого тіла, як казав Вільйович, так ми укріплюємо суглоби, з другого боку, це було тяжко не так фізично, як морально, не всі були задоволені цією роботою, але всі її робили.

– Після зимових зборів відчуваєте довіру тренера?

– Завжди після зборів, коли ти місяць живеш разом з всією командою, це зближує всіх, як і гравців, так і тренерів з гравцями. Окремо хочу подякувати нашому персоналу і керівництву, що все пройшло на високому рівні й дуже професійно.

– Оцініть рівень суперників, з ким було грати складніше всього? Яка команда на вашу думку змогла б дати гідний бій в УПЛ?

– Найскладніше було грати перші ігри, ми всі були на втомі й не могли показувати всю нашу гру, так, як ми цього хотіли, давались взнаки на іграх ще й травми гравців. Щодо команди, то я думаю, що “Ракув” міг би конкурувати за перше місце в чемпіонаті.

– Вже відомо, що “Дніпро-1” зіграє матч з “Минаєм” і потенційно всі наступні домашні матчі без вболівальників. Чи засмучені ви цим фактом?

– Я більше засмучений подіями на фронті. Звичайно, хотілось, щоб вболівальники були на трибунах, але треба зрозуміти, що це питання безпеки, ніхто не хоче ризикувати життям рідних і близьких для нас людей. Я думаю, краще за все, вболівальників якщо впускати на стадіони, то на західній частині України, там буде більше часу для людей, щоб вони мали змогу спокійно спуститись в укриття, але це має бути обов’язковим правилом для вболівальників.


Tg-канал Дніпрянин