Дніпро-1 забив три сухих м’ячі Металісту-1925 і продовжив переможну серію в УПЛ. Нелегкий до першого голу матч команді вдалося завершити з розгромним рахунком на свою користь.

 

Ключові події матчу

0 хвилина. Сваток і Бузанелло отримали відпочинок через занадто щільний графік – Дніпру-1 довелось знову вийти на поле через дві з половиною доби після матчу проти АЗ. Амаш вперше зіграв лівого захисника, а праворуч в захисті знову з’явився Танчик. Користуючись відсутністю Бланко, знову в основі виходить Рубчинський. Назаренко зайняв позицію лівого вінгера через те, що Амаш грав нижче. Всі інші дійові особи грали на звичних позиціях.

 

3 хвилина. Амаш подає два кутових поспіль, але МХ-25 впевнено розбирає гравців у штрафному майданчику, а друга подача від алжирця ще й занадто висока. Назаренко при обох подачах виконує явно награну функцію – веде за собою гравця на дальню штангу, щоб в центральній зоні було менше захисників. Сарапій на обох подачах стартує здалеку і робить діагональні ривки в центр штрафного – саме в такому стилі він забив Динамо. Гуцуляк працює на ближній штанзі, намагаючись виконати певні маневри, щоб позбавитись щільної опіки. Довбик таранить центральну зону, а Адамюк намагається увірватись туди трохи з глибини.

 

8 хвилина. Піхальонок завдає першого удару по воротах з-за меж штрафного і з не надто вдалої позиції – м’яч котиться сильно повз ворота.

 

15 хвилина. Дніпро-1 знаходить можливість швидко перевести м’яч з правого флангу на лівий через центрального захисника. Рубчинський розганяє атаку зі своєї половини поля майже до чужого штрафного майданчика, але Назаренко нормально не відкривається під передачу, доки Валік сам не показав йому потрібний напрямок руху, і через це атака захлинається. Тим не менш, все той же Рубчинський перехоплює м’яч на чужій третині поля і організовує другий темп. Адамюк підкрадається на чужу половину поля і пасує на лінію штрафного на Довбика. Артем розвертається і пробиває низом в дальній кут – м’яч влучає в інший м’яч, який Мозіль поклав собі поруч зі штангою для наступного удару від воріт 🙂

 

18 хвилина. Танчик виконує якийсь авантюрний рейд з м’ячем на чужу половину поля і втрачає його там. МХ-25 спочатку користується його вільною зоною, щоб перейти до атаки, а потім переводить м’яч на інший фланг і розігрує там стіночку. Виглядало непогано, але неточний навіс приземлився на сітку воріт. Дніпро-1 одразу організовує атаку у відповідь, Рубчинський та Назаренко цікаво міняються місцями, Олександр отримує м’яч між лініями у суперника і завдає удару з-за меж штрафного – неточно.

 

22 хвилина. Дніпро-1 поступово набирає ударів, але м’яч поки не йде у ворота. То в Гуцуляка він зріжеться після удару з правої, то Довбик не влучить у дальній кут, змістившись з флангу у штрафний після хорошого пасу в один дотик від Піхальонка.

 

30 хвилина. Дніпряни повністю контролюють хід матчу, постійно перехоплюючи м’ячі – МХ-25 просто не має змоги перейти в атаку. Назаренко переводить м’яч зліва направо на Гуцуляка, Олексій знову довірився своїй правій нозі в справі удару по воротах, і знову вона довіру не виправдала.

 

32 хвилина. МХ-25 намагається вивести Ременюка один на один з Валефом за допомогою довгого закидання. Танчик веде боротьбу із суперником, але програє позицію, фолить і отримує попередження. В такій ситуації можна було отримати й вилучення, бо між Танчиком та Валефом не було інших захисників Дніпра-1, але арбітр зважив, що Сарапій по-любому наздожене Ременюка, і про явну можливість забити гол тут не йдеться.

 

33 хвилина. Назаренко провтикав діагональ на свій фланг – не розрахував траекторію польоту м’яча, і дав можливість супернику прийняти м’яч у себе за спиною і виконати простріл. Бичек був у вигідній позиції в центрі штрафного, але Сарапій заблокував його удар.

 

36 хвилина. Довга серія неоковирних дій з боку обох команд все ж таки призводить до того, що Піхальонок із 14-ї зони віддає майстерний тонкий пас в штрафний на Довбика. Артем пробиває в дотик, і м’яч знову розминається з воротами на якісь сантиметри. За сукупністю всіх ударів та моментів вже можна сказати, що Дніпро-1 майже награв на забитий м’яч.

 

41 хвилина. МХ-25 втомився сидіти в захисті, перейшов в атаку сімома гравцями і втратив м’яч. Причому так, що Гуцуляк пасом із власного штрафного майданчика запустив контратаку. Рубчинський протягнув м’яч по вільній зоні і віддав на Довбика, Артем добіг до чужого штрафного і… запоров контру, не віддавши м’яч Назаренку, і навіть не завдавши удару. Можна посварити Довбика за надмірний егоїзм, але згадайте, скільки моментів форвард Дніпра-1 створює буквально самотужки як для самого себе, так і для своїх партнерів?

 

43 хвилина. Гуцуляк легко і невимушено обігрує двох суперників біля штрафного майданчика – шкода, що він був свій, а не чужий 🙂 Якраз таких дій в атакувальній третині поля Дніпру-1 не вистачало в першому таймі.

 

Перерва

Перший тайм був чимось схожий на попередній матч Дніпра-1 проти АЗ, тільки цього разу в ролі АЗ був сам Дніпро-1. Та сама територіальна перевага, той самий контроль над діями суперника і майже повна відсутність контргри від нього, і методичні спроби розхитати його захист довгими розіграшами м’яча. Тільки дніпряни, на відміну від нідерландців, зуміли створити досить багато можливостей для взяття воріт до перерви.

 

46-48 хвилина. Дніпро-1 майже безперервно володіє м’ячем, шукаючи шляхи до чужого штрафного і змушуючи суперника бігати без м’яча. Команда Кучера не виконує ризикованих загострюючих дій з високою ймовірністю втрати м’яча, натомість покладається на методичний контроль і поступове розхитування захисту.


50 хвилина. Дуже небезпечний момент біля воріт Валефа: МХ-25 вертикальною передачею виводить Борячука майже сам на сам, форвард прокидає м’яч в напрямку воріт мимо голкіпера, але не влучає. Валеф, хоч і не торкнувся м’яча, але максимально зблизився з суперником і зменшив кут обстрілу, а Сарапій до останнього заважав завдати точного удару.


52 хвилина. Награна комбінація від Дніпра-1: Піхальонок пасує низом на Довбика, а той в один дотик скидає на третього – Рубчинського. Валік входить до штрафного і намагається відправити м’яч у дальній кут, але не вистачає якоїсь півсекунди часу – налітає захисник і не дає нормально пробити.

 

55 хвилина. Довбик запресингував захисника МХ-25 і змусив того вибити м’яч вперед. Там Бабенко виграв другий поверх і відправив м’яч у зворотньому напрямку – до чужого штрафного. Піхальонок підіграв, і Довбик знайшов можливість для удару з лінії штрафного – стався рикошет від ноги захисника, який погасив силу удару, але це був перший удар в площину в матчі. Ще одна схожість із матчем проти АЗ, там теж перший удар в площину був на 54-й хвилині. Чекаємо гол на 63-й? 🙂

 

60 хвилина. Ну все, точно скоро буде гол – АЗ перед тим, як забити, теж влучив у каркас 🙂 Ще одна схожа атака: Гуцуляк протягнув м’яч з флангу в центр і віддав на Довбика, а той на третього. Цього разу третім в невеличкій вільній зоні у штрафному суперника опинився Назаренко, потужно пробив в ближній кут в один дотик і влучив у штангу.

 

62 хвилина. ГОЛ! От потрібно віддати належне Назаренку. Він може плужити з передачами чи неправильно відкриватись, але йому не відмовиш у завзятості й готовності боротись до останнього. Бабенко віддав не надто точний вертикальний пас, м’яч тікав за лицьову, і якийсь інший гравець можливо дав би захиснику проводити його за лінію. Але Назік пішов до останнього і змусив захисника вибити на кутовий. Після подачі Амаша Адамюк опинився сам у штрафному майданчику і забив головою. Третя результативна дія алжирця за два неповних матчі в УПЛ! Ну і другий гол Адамюка – Вова наразі кращий бомбардир команди. Довбик, що ти собі думаєш?!

 

66 хвилина. ГОЛ! А Довбик думає, що то ненормально 🙂 МХ-25 після пропущеного голу одразу піднявся трохи повище і здійснив спроби атакувати, за що моментально був покараний. Ще одна награна комбінація від Дніпра-1: Адамюк запускає лонгбол в напрямку Гуцуляка, той скидає головою на хід Довбику. Артем вривається до штрафного майданчика і прокидає м’яч повз голкіпера. Захисник до останнього плекав надію все ж таки дістатись до м’яча і вибити його у підкаті, але удар був по-знущальному точним.

 

68 хвилина. Прекрасний шанс у Дніпра-1 забити одразу й третій гол. Довбик опрацьовує довгу передачу і віддає м’яч Піхальонку, той йде в лицьову і виконує силовий простріл в центр воротарського майданчика. Як там Довбик на ближній штанзі і Рубчинський на дальній не заштовхали м’яч у ворота – важко сказати, за всіма законами теорії ймовірності саме це й мало статись.

 

72 хвилина. Подвійна заміна у Дніпра-1: Рубчинського та Назаренко міняють Когут та Громов. Тим часом Гуцуляк розігрує широку стіночку з Довбиком, але в центр штрафного віддає неточно. МХ-25 остаточно втратив компактність, тому подальші голи в їхні ворота вже нікого не здивують.

 

80 хвилина. Балулі виходить замість Піхальонка і одразу завдає удару з-за меж штрафного – несильно і в руки голкіперу. Дніпро-1 вільно почувається на полі і дограє матч у своє задоволення.

 

82 хвилина. Ще один удар Балулі з-за меж штрафного – вже набагато краще, потужний щільний удар – кіпер змушений у стрибку рятувати МХ-25 від голу. Після подачі з кутового Адамюк знову пробиває головою, м’яч влучає в захисника, Сарапій додає в один дотик – і влучає в іншого захисника, який стояв на штанзі в площині воріт.

 

88 хвилина. ГОЛ! Танчик довгою передачею запускає вперед по флангу Когута, Ігор добирається до лицьової лінії і звідти встигає віддати пас на Громова, а той вбиває м’яч у ворота з лінії воротарського. Два гравці, що вийшли на заміну, записали на свій рахунок асист та гол.

 

90+2 хвилина. Танчик не встежив за суперником після передачі на дальню штангу з іншого флангу, і той направив м’яч у бік воріт, але Адамюк героїчно перехопив його у підкаті. На перший погляд здавалось, що Вова врятував Валефу “сухарь”, але насправді м’яч летів майже паралельно лінії воріт, і гравець МХ-25 ще не факт, що замкнув би цю передачу.

 

Висновки

Дніпро-1 зіграв краще, ніж можна було очікувати в такому щільному графіку. Без Сватка центр захисту впорався з усіма діями суперника, якщо не зважати на один момент у Борячука. Загалом команда дуже якісно контролювала суперника і не припускалась таких помилок, які потенційно могли б нести загрозу власним воротам. Рубчинський перетворився у значну бойову одиницю і показує себе універсальним гравцем, який може і відібрати, і просунути м’яч, і взяти участь у комбінації. Амаш надійно закрив фланг захисту і заробив асист прекрасною подачею з кутового. Піхальонок та Довбик поступово набирають кондиції і підбираються до свого минулорічного рівня гри. Зростає вага Гуцуляка в командній грі, непогано працюють заміни. Три сухі перемоги на старті – дуже оптимістичний початок чемпіонату не тільки за результатом, але й за грою. Якщо оцінювати саме гру, то Дніпро-1 виглядав краще за Динамо і як мінімум не гірше за Шахтар. Далі буде!

 

 

Lexa, спеціально для FCDNIPRO.COM

 

 


FCDNIPRO.COM: Стрим №62
12.09.2022 09:52
30
Антифутбол
10.09.2022 16:54
21