Телеграм-канал “Дніпрянин” ексклюзивно поспілкувався з комерційним директором “Дніпра-1” В’ячеславом Фрідманом щодо останніх новин зі стану “спортклубівців”.

– Прокоментуйте, будь ласка, інформацію щодо того, що бразильці: Маркос Андре, Вітіньо та Варжао не хочуть повертатися до України?

– На це рішення хлопців вплинули події, що відбулися в ніч на 13 лютого. Є відео, як увесь молодіжний склад команди, який живе на базі у Придніпровську знаходився всю ніч у підвалі. Треба розуміти, що там не дуже безпечний район, далеко від центру, поряд знаходиться об’єкт критичної енергетичної інфраструктури. Усі футболісти пережили великий стрес, і якщо наші місцеві хлопці може й звикли, то бразильці були дуже налякані. Вони спілкуються один з одними, тому ця інформація дійшла і до бразильців, які поїхали на збори. Нещодавні обстріли тільки зміцнили їх рішення про відхід. Як їх можна втримати? Вони орендні гравці, знущатися з людей ми не будемо, тому купляємо їм квитки й вони їдуть додому. Вони не будуть віддаватися на повну футболу, будуть боятися, не має сенсу їх утримувати.

– Перемовини ще йдуть або рішення щодо їх відходу остаточне?

– Це рішення остаточне, вже нічого не можна зробити. Гравці не пов’язані довгостроковим контрактом, їх ніяк тут не втримати. Молоді гравці, будуть грати без мотивації та незадоволені, який сенс їм тут залишатися?

– Чи є якісь санкції, прописані в контрактах гравців на такий випадок, що вони в односторонньому порядку залишають клуб?

– Щодо молодих – ні, це людський фактор. Для більш вікових легіонерів винаймають квартири, з ними підписуються серйозні контракти, такі випадки будуть передбачатися у майбутньому. Молоді хлопці, що приїхали до чужої країни, яка у стані війни та пережили стрес – їх тримати ніхто не буде.

– “Вересу” дозволили грати при вболівальниках з обмеженнями, чи варто очікувати фанатам “Дніпра-1” такого дозволу?

– Це треба вивчати питання, бо у будь-якому випадку дозволена обмежена кількість вболівальників. Все дуже умовно, треба дивитися. У нас немає поруч зі стадіоном укриття на 3-5 тисяч людей.

– “Дніпро-1” працює у цьому напрямку?

– Так, але кого пускати? Знайомих або тих, хто перший купить квиток? Ми ще над цим думаємо. Хочемо зробити, що все було більш-менш чесно.

– Сьогодні команда зіграла завершальний матч на зборах. Як загалом прокоментуєте зимові збори “Дніпра-1” і чи готова команда до поновлення чемпіонату, на вашу думку?

– Тренерський штаб та адміністрація, які безпосередньо знаходилися у Туреччині на зборах задоволені й умовами й тренуваннями, навіть результатами матчів. Єдине питання залишається щодо комплектації, бо троє гравців травмовані. Чекаємо на повернення Третьякова та Лєднєва, у першу чергу. Думаю, що одного-двох гравців ще можемо заявити. У цілому, команда конкурентна, склад зіграний та сильний, боротися за 3 місце нам до снаги.

– Робота на трансферному ринку буде тривати, враховуючи травми та від’їзд бразильців? І які останні новини щодо трансферного бану?

– Бан ще триває, гроші надіслані, ми чекаємо інформацію від Йовічевіча та УЄФА, що гроші офіційно отримані та бан знятий. Думаю, це питання вирішиться впродовж декількох днів. І звісно, що команда встигне зареєструвати Очеретька та інших потенційних новачків.