— Ми налаштовувалися на хорошого суперника, адже «Дніпро-1» показує хороші результати і команда добре укомплектована. Прагнули дати їм бій, і щось у нас вийшло. Дорікати хлопцям я не можу, оскільки бажання було велике, а іноді і занадто велике, що і втілилося у дві жовті картки Шишки. Загалом скажу, що поле було складне, тому нам десь було легше захищатися. «Дніпро-1» контролював хід матчу, не скажу, що створив багато моментів, і тільки у кінці зустрічі дійсно у них було кілька шансів забити ще, але тоді ми вже втратили стрункість гри, побігли вперед, намагаючись хоч якось врятувати цей матч, тому певні складності біля наших воріт і виникли. А так я не скажу, що супернику було легко, але, тим не менш, вони везуть звідси три очки, з чим я їх і вітаю.

 

— Здалося, що коли команда залишилися у меншості, то вона заграла сміливіше?

 

— Це чисто психологія. Команда залишається у меншості, і якесь навантаження відповідальності із футболістів падає, і тут ми не перші і не останні, тому коли гравці опиняються у такий ситуації, то вони починають більш розкуто грати.

 

— Команда знаходиться у загрозливому турнірному становищі. Є ресурс, щоб покращити цю ситуацію?

 

— Який зараз у нас може бути ресурс? Тільки у міжсезоння, коли ми зуміємо доукомплектуватися, тоді ми зможемо достойно конкурувати. Зараз у нас залишилася гостьова гра із «Минаєм», а потім почнеться Ліга Чемпіонів – «Шахтар», «Зоря», «Десна» і «Динамо». При такому календарі нам буде дуже важко. Так, ми будемо на кожен матч виходити з метою набрати очки, і переконаний, що нікому із суперників з нами легко не буде. Але це футбол. Можливо те, що ми зараз маємо – це і є наш максимум, адже ми витискаємо з тих футболістів, що у нас в обоймі близько максимальні сили.

 

— Ще є перенесений домашній матч із «Рухом». Коли він відбудеться?

 

— Я не знаю. Це рішення УПЛ ще не приймала.

 

— Як команда проведе двотижневу перерву?

 

— Зараз у хлопців будуть вихідні, потім зберемося на тижні і почнемо роботу. Запланований спаринг із ФК «Олександрія» на 14 листопада, після чого виходимо на тижневий цикл підготовки до матчу проти «Минаю».

 

— Що скажете про фол Запорожця проти Піхальонка, після якого і було забито єдиний гол у матчі? І як це вплинуло на подальшу гру?

 

— З тієї позиції, що я бачив, Запорожець грав у м’яч. Зараз дивився повтор з однієї з камер, так там ні Запорожець, ні Піхальонок у м’яч не зіграли.  Арбітр прийняв рішення, що це фол і призначив штрафний. Звісно, що це кардинально вплинуло на гру, адже з цього штрафного «Дніпро-1» забив гол і він виявся переможним. Ну а те, що з дніпрянами у нас завжди бойові ігри виходять,  ми і територіально поруч знаходимося, і багато спарингів проводили, і у Першій лізі ще грали, і усі ці матчі проходили із великою напругою, багато завжди пристрастей, емоцій, але, мабуть, так і повинно бути. Коли у футболі тиша і благодать – це теж погано.

 

— Наскільки важливо для команди те, щоб у неї з’явилися виконавці, які зможуть вирішувати хід гри у протистоянні із рівними за класом суперниками?

 

— Звичайно, хочеться, щоб такі футболісти у нас з’явилися. Ми розуміємо, що при рівній грі, навіть не рівних суперниках, а саме рівній грі, адже не завжди команда може показати свій клас на полі, і ось у таких матчах здебільше усе вирішує в завершальній фазі клас самих гравців. У нас команда більше робоча у футбольному сенсі, ми намагаємося більше агресивно пресингувати і працювати, але у нас немає такої людини, яка може епізод у завершальній фазі атаки вирішити на власну користь.  Сподіваюся, що у нас такі футболісти з’являться.

 

— Судячи з турнірного становища, наступна гра в Ужгороді буде найскладніша?

 

— Та будь-яка гра може принести сюрприз, і останні матчі це показують. І «Ворскла» здобула перемогу над «Динамо», і «Чорноморець» вирвав перемогу у «Руха» на останній хвилині, хоча той до цього відіграв три м’ячі, і «Маріуполь» виграв у гостях. Так що, гадаю, що у цьому році ще будуть і складності, і цікаві матчі, тим більше, що зараз якість гри буде нівелюватися, оскільки поля будуть ще важчими. Плюс накопичується втома у команд, адже сезон достатньо довгий, а у багатьох клубів і єврокубки, і збірна зараз грає, і емоційна втома дається взнаки, тому вважаю, що будуть ще різні результати.

 

 

scdnipro1.com.ua