— В якому стані ви знайшли команду після виходу з відпустки?

 

— Все добре. Гадаю, що під час відпустки усі зробили аналіз того, що відбулося у перший частині чемпіонату. Його ми можемо розділити на два блоки, коли у команді з’явився новий тренерський штаб: перший період був вдалий,  з хорошою грою, коли команда показала на що здатна, і що ми можемо гідно конкурувати із суперниками в УПЛ, але з моменту, як до команди дійшла пандемія коронавірусу, нам вже забракло ширини складу, від чого і пішли погані результати. В цей період ми не могли знайти емоційну і результативну стабільність, щоб піти у відпустку в хорошому настрої. Але все одне, усе що тебе не вбиває – робить сильнішим, і думаю, що хлопці за відпустку багато що проаналізували і зробили вірні висновки. Переконаний, що команда очікує поновлення сезону у дуже мотивованому стані.


— У такий ситуації психологія виходить на перший план?

 

— Так. Психологічний стан у нас був дуже поганий, але зараз пройшов вже місяць, і я впевнений, що команда зрозуміла, що ми самі потрапили в таку ситуацію, і самі ж можемо усе це змінити. Так що у команди достатньо аргументів, коли усі в неї здорові. Плюс за кілька днів ми розраховуємо на придбання нових виконавців, щоб створити конкуренцію, а це дуже важливо для кращого тренувального процесу і результату на футбольному полі.


— Які зміни відбулися у складі команди? Зараз не бачимо тільки Коркішка і Чичикова?

 

— Так, ми попрощалися з гравцями, які свого часу дали багато клубу, але треба освіжити склад команди, як кажуть, додати свіжої крови. Проте і тім гравцям, що залишились, треба буде доводити свій рівень щоденною працею, для того щоб грати в основному складі. Ну, а ті футболісті, які до нас прийдуть, сподіваюся, підсилять команду і підвищать в неї конкуренцію.

 

— Вже визначені плани підготовки до другого кола чемпіонату?

 

— Так. Футболісти виконували індивідуальні завдання ще до першого сьогоднішнього тренування. Зараз у них буде кілька днів адаптації до футбольного поля, а вже у четвер вирушаємо до Туреччини, де у нас буде два збори по 12 днів, між котрими три дні відпочинку. Там заплановано багато матчів і у нас є час, щоб підготувати певні тактичні схеми. Команда розуміє, в якому вона становищі, і я бачу в хлопцях хороший настрій, дисципліну і відповідальність, тому переконаний, що ми будемо добре готові до першої гри проти «Інгульця».

 

— У перших же матчах треба буде показувати максимальний результат?

 

— Звичайно, так. Початок чемпіонату буде дуже важливий, адже граємо проти сусідів по турнірній таблиці, проти яких обов’язково треба буде набирати очки. Будемо ставити завдання на кожен матч окремо. Дай Бог, усе буде добре, у команди підійміться настрій, і це нам додасть нових сил і на кубковий матч проти «Олександрії», який стане для нас дуже принциповим. Ми хочемо дійти до фіналу Кубку України, але все ж таки дуже багато буде залежати від того, як ми проведемо перші матчі в чемпіонаті проти «Інгульця» та «Олімпіку». Будемо міцно працювати на зборах. Звичайно, футбол — це емоційна гра, але ми повинні бути спокійними і вірити в себе.

 

 

scdnipro1.com.ua