Головний тренер СК «Дніпро-1» Юрій Максимов прокоментував підсумки матчу проти ковалівського «Колосу» на післяматчевій пресконференції:

– Юрію Вільйовичу, вітаємо у команді. Дякуємо, що прийняли її у непростий час. Чим можете пояснити невиразну гру команди у першому таймі? Чи не пов’язано це з переходом на гру у три захисники?

– Я сказав хлопцям, що будемо грати у три захисники. Вони відповіли, що раніше ніколи не грали у таку схему, і навіть тренувань подібних не було. Але за підбором гравців, що у нас є, ми ризикнули і зіграли у три центральні захисники. Якщо враховувати, що це тільки перший матч, то я задоволений.

– Враховуючи те, що команда поступалася і проявила характер, розглядаєте ви цю нічию, як позитивний результат?

– «Колос» теж приїхав грати на перемогу, і кожна команда, граючи проти віце-чемпіона, має подвійне бажання проявити себе. Я дійсно задоволений тим, як команда зіграла. Перший тайм не був яскравим, але після перерви команда проявила себе. Це значить, що у хлопців є сили, і в останні 30 хвилин мені гра сподобалася.

– Сьогодні в атаці грав і Когут, і Гуцуляк. Кого ви зараз бачите номером один в команді на позиції форварда?

– Вони для нас однакові в атаці. Для нас зараз кожна така одиниця на вагу золота.

– Можливо, у другому таймі змінилася гра після важкої розмови в роздягальні?

– Там нічого такого не було. Вказав Бабенку і Рубчинському, щоб не так близько підходили до захисників, там і так нікого немає. Сказав, щоб трималися ближче до центру поля, щоб вони між лініями приймали м’яч і розганяли атаку.  Сьогодні гра була такою. Наступна буде ще важче. Повторюся, що кожна команда має подвійний настрій на віце-чемпіона країни.

– У наступних матчах ви також будете грати у три захисники?

– В Полтаві ми грали 3-4-3, а сьогодні зіграли 3-5-2. Дивимось на підбор гравців, які у нас є сильнішими, і ставимо схему у кожній команді. Будемо спілкуватися із хлопцями, як далі грати у три захисники, чи у чотири. Це вже буде у процесі командного спілкування.


scdnipro1.com.ua