— Якою ви знайшли команду після зимової перерви?

 

— Та вже скучив за всіма і за роботою. Дивлюся в обличчя хлопців і бачу, що вони відновлені, прийшли з ентузіазмом працювати і зараз мотивовані закріпити те, що було у нас у перших 18-ти турах чемпіонату.

 

— Сьогодні було перше тренування. На що воно було спрямоване? Хлопці відновлювалися?

 

— В принципі, футболісти вже працювали по індивідуальних планах упродовж останніх двох тижнів, тому вже з першого робочого дня ми починаємо повноцінно працювати і готуватися до весняної частини сезону. Єдине, що у нас  зараз умови підготовки на штучному газоні, тому ми повинні бути обережними, оскільки у манежі тверда підлога. Саме цим і відрізнятиметься зараз наша підготовка від звичайної.

 

— Над чим буде команда працювати у Туреччині?

 

— Вже підуть тактичні заняття: як ми будемо грати з м’ячем, без м’яча, будемо працювати над різними моделями гри. А зараз для хлопців все ж таки адаптаційний тиждень. Але все одно мікроцикл закінчиться грою – у п’ятницю проведемо тут двосторінку. Справжні спаринги вже будуть у Туреччині, і хочеться щоб у них хлопці були не дуже втомленими, адже тоді ти нічого не побачиш.

 

— До «Дніпра-1» на позицію лівого захисника замість Дубінчака перейшов Вантух. Чому саме він?

 

— Хочу подякувати Дубінчаку за те, що він дав нашій команді. Він був дуже корисним і довів, що є кращим латералем України, а як на мене, то він є одним з кращих на цій позиції і в Європі. Звичайно, що «Динамо» має привілеї його повернути, ну а ми змушені шукати нових виконавців на цю позицію. Вантух на Дубінчака дуже схожий: невеликого зросту, вибуховий, вміє грати у футбол, має інтелект. Гадаю, що він впорається з нашими вимогами, впишеться у стиль гри, який ми маємо, і розраховуємо, що він нас підсилить. Головне, щоб у нього все в порядку було зі здоров’ям. Звичайно, що ми хотіли б придбати ще одного футболіста на цю позицію, адже хочеться мати двох рівноцінних гравців на кожне амплуа, щоб зростала конкуренція. До того ж проти «Динамо» Вантух, як і Дубінчак, знову-таки не зможе грати. У майбутньому ми хотіли б менше розраховувати на орендованих футболістів, а клуб міг би розпоряджатися власними активами.

 

— Також клуб підписав іспанського форварда Гуаля, про якого у нас мало чули. Як він перейшов до «Дніпра-1»?

 

— Знаєте, є деякі ринки, які вам не відомі. Маріо Чуже і Невен Джурасек так саме не були відомими в Україні. Ми шукали футболіста за межами українського ринку, але там є якість і свого часу Гуаль показав великий потенціал, входив в іспанську збірну, де непросто грати, а також був на виду у Сьогунді, а за якістю це шоста-сьома ліга в Європі, де не так просто забити 40 м’ячів. Думаю, що він нам допоможе, при цьому за різних схем гри. Плюс він може сам собі створити момент, як кажуть, має гол в крові. Головне, для нього повернути віру у власні сили і розкрити той потенціал, який у нього є.

 

— Тобто він може заміняти і Довбика?

 

— Може замінити і Довбика, адже від дискваліфікацій ніхто не застрахований, але він може зіграти і на інших позиціях в атаці, у тому числі на обох флангах. Так що Марк для тренера дуже вагомий ресурс.

 

— Перед командою стоїть завдання утримати третє місце. Як готуєтесь до цієї битви?

 

— Все будемо робити поступово. Для нас дуже важливо провести хороші збори. Тут у нас нульовий, адаптаційний етап, щоб усі здоровими полетіли в Туреччину, а вже там ми через спаринги повинні закріпити моделі гри, які ми маємо. Цілі для нас не змінені. Наш теперішній статус і місце у турнірній таблиці — це плід нашої праці: робочої атмосфери, дисципліни, згуртованості і людяних відношень у нутрі колективу. Ми підтверджували свій клас у кожному матчі, намагалися упродовж чемпіонату набирати форму і завершили рік добре. Але цього рівня може бути недостатньо, адже суперники тепер готуються до нас зовсім по-іншому. Зараз ми маємо час підготувати себе у перерві в чемпіонаті, тому буде дуже цікаво. Ми не хочемо відходити від наших завойованих позицій, але все це тільки через роботу.

 

— Чи є зараз травмовані у команді?

 

— На даний момент усі працюють, не маємо жодного футболіста із ушкодженнями. Всі мотивовані, з ентузіазмом і бажанням прагнуть продовжити ту роботу, яку ми почали у перший частині сезону.

 

 

scdnipro1.com.ua